Βεβαιώσεις μετακίνησης : Τι αλλάζει από σήμερα

Ημερομηνία:

Σε ισχύ τίθενται από αύριο 9 Μαρτίου οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Τα νέα έγγραφα αναμένεται να έχουν ισχύ 14 ημερών, μέχρι την Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Οι βεβαιώσεις χορηγούνται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.

Οι βεβαιώσεις μετακίνησης
Δε χορηγούνται σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,

β) τηλεργασία και

γ) νόμιμη άδεια

και οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Με έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr, μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το Πληροφοριακό Σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.

Ειδικώς, οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Τέλος, με νέο έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε πιλοτική εφαρμογή το «βραχιολάκι» ιχνηλάτησης στα...

Από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή...

Κρατικά φέσια 2,9 δισ. ευρώ σε ιδιώτες...

Στα 723 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων –...

Σε πιλοτική εφαρμογή το «βραχιολάκι» ιχνηλάτησης στα...

Από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή...

Κρατικά φέσια 2,9 δισ. ευρώ σε ιδιώτες...

Στα 723 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων –...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Παρουσίαση του βιβλίου «Εκθέσεις Εμπειρογνωμόνων για την Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα

Παρουσίαση του βιβλίου «Εκθέσεις Εμπειρογνωμόνων για την Πολιτική Υγείας στην...

Απόφαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ...