Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για 2 εβδομάδες

Ημερομηνία:

Κλειστά σχολεία για δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως έγινε δεκτή η τελική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι πρότειναν να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες στις «κόκκινες» περιοχές.

Το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται παρά τα αυξημένα μέτρα και αφορά μεγάλες πόλεις και πυκνοκατοικημένες περιοχές, γι αυτό η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τηλεκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανέφερε καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Είπε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος το 7ημερο είναι 2.100 νέα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 4,5% και στην Αττική στο 7%. Τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τα 20.000 και στην Αττική βρίσκονται τα μισά. Οι ηλικίες που βρίσκονται στην κορυφή των νέων κρουσμάτων είναι 25-55 ετών, δηλαδή οι άνθρωποι που κινούνται.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η καθηγήτρια στον Πειραιά ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερη επιβάρυνση.

Οι νοσηλευόμενοι, είπε, αυξήθηκαν σε 400 καθημερινά, ενώ τις δύο τελευταίες μέρες οι εισαγωγές έφτασαν τις 500, «και αυτό οδηγεί σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας». Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 92%.

Τα καλά νέα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, είναι ο εμβολιασμός. Υπάρχει εμφανής μείωση νοσηλειών άνω των 80 ετών λόγω αύξησης εμβολιαστικής κάλυψης, σημείωσε.

Μίλησε επίσης και για το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σύσταση για διακοπή του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου η διασπορά οφείλεται σε συγχρωτισμό γι αυτό συνέστησε προσοχή και αυστηρή τήρησε των μέτρων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει...

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα –...

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει...

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα –...

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Πάνω από 5,2 εκατ. τουρίστες στο τετράμηνο στην Ελλάδα

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν άνοδο κατά 36,9% σε σύγκριση...

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει πινάκιο δικαστηρίου με γαλάζιο λογότυπο

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις Ην. Βασιλείου με ΕΕ – Τι λέει η κοινή γνώμη

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...

“Πειρατική” TV: Στη φυλακή πατέρας και γιος, ελεύθερος ο αδερφός με εγγύηση 50.000 ευρώ

Συνολικά προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι, ενώ στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν...