Ρέθυμνο:Με παρέμβαση του κ.Κεφαλογιάννη αποστολή εξοπλισμού από τις Κτιριακές Υποδομές στα σχολεία

Ημερομηνία:

Την εξασφάλιση της βέλτιστης δυνατής κάλυψης των υλικοτεχνικών και εξοπλιστικών αναγκών των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μέσα από τον έγκαιρο προγραμματισμό των ΚτΥπ Α.Ε., αναδεικνύει, με παρέμβαση του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως τονίζει ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής, από την πρώτη στιγμή αναπτύχθηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ρεθύμνου.

Το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω υλικοτεχνικού εξοπλισμού έχει ήδη παραδοθεί, σε τακτικά διαστήματα μέσα στη χρονιά, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται μια νέα παρτίδα, η οποία αφορά το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, το Δημοτικό Ανωγείων, το Δημοτικό Ζωνιανών, το 2ο Δημοτικό Ατσιποπούλου, το 13ο Δημοτικό Ρεθύμνου, το 15ο Δημοτικό Ρεθύμνου, το Γυμνάσιο Ανωγείων, το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Λύκειο Ατσιποπούλου και το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος πλέον αποτελεί περιουσία των σχολείων, αποσκοπεί στο να διευκολύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς, βελτιώνοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες συντελείται η μαθησιακή διαδικασία, με την κατανομή να λαμβάνει υπόψη σειρά κριτηρίων που σχετίζονται με το χαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων ως δυσπρόσιτων ή μη, την ιδιαιτερότητα των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, η κατανομή γίνεται με κριτήρια την βαθμίδα εκπαίδευσης και τα υπό διαμόρφωση αιτήματα των σχολικών μονάδων.

Μέχρι σήμερα, η ΚτΥπ Α.Ε. έχει διεκπεραιώσει πληθώρα αιτημάτων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, έχοντας παραδώσει έδρες διδασκαλίας, πίνακες μαρκαδόρων, δεκάδες θρανία, καθίσματα και διάφορα άλλα αιτούμενα είδη. Συνολικά, εκτός από τις σχολικές μονάδες που αναμένεται να ενισχυθούν στην νέα κατανομή, μέχρι στιγμής στις ωφελούμενες συγκαταλέγονται το 2ο Δημοτικό Περάματος, το Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου, το Λύκειο Ατσιπόπουλου, το Γυμνάσιο Περάματος, το Νηπιαγωγείο Πλατανέ, το Νηπιαγωγείο Ρουσσοσπιτίου, το 11ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, το 2ο Δημοτικό Ατσιπόπουλου, το Γυμνάσιο Συβριτού, το Λύκειο Περάματος, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου και το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας πως «Η μαθησιακή διαδικασία, ειδικά σε αυτή τη δυσμενή συγκύρια, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής με δεδομένη την αυξημένη δυσκολία συγκερασμού της βέλτιστης διαχείρισης των επιδημιολογικών δεδομένων και της προστασίας των μαθητών, από κοινού με την ομαλή εξέλιξη της διδακτικής διαδικασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και ιδιαίτερα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε κ. Αθανάσιο Γιάνναρη αναπτύχθηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ρεθύμνου.

Ο εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί σε τακτικά διαστήματα μέσα στη χρονιά και πρόκειται να παραδοθεί επιπρόσθετος εξοπλισμός στις σχολικές μονάδες τις επόμενες μέρες, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σχολεία μας , στηρίζοντας στην πράξη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας».
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο : Έφυγε από τη ζωή ο...

Στα 93 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο...

Ιστορική υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου τον...

Για πρώτη φορά από την κατασκευή και ολοκλήρωση του...

Ρέθυμνο : Έφυγε από τη ζωή ο...

Στα 93 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο...

Ιστορική υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου τον...

Για πρώτη φορά από την κατασκευή και ολοκλήρωση του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Το περπάτημα σε κάνει πιο έξυπνο;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το καθημερινό περπάτημα συνδέθηκε...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ. διεθνών αφίξεων – Άνοδος 6,2% στον τουρισμό

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Τηλεργασία από τα βουνά: Eπιδότηση 90% του μισθού για έναν χρόνο

Επιδότηση 90% του μισθού και των εισφορών για ένα...