Χανιά:Εθιμοτυπική επίσκεψη του Νέου Ακολούθου Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας στο Δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Τον νέο Ακόλουθο Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας, πλοίαρχο Alex Bush υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στο Δημαρχείο Χανίων. Ο κ. Bush συνοδευόταν από τον υποπλοίαρχο, Ivor Mcquaid ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δεσμοί των δύο χωρών, Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν ιδιαίτερα με τους κοινούς αγώνες των δυο λαών στη Μάχη της Κρήτης. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το κορυφαίο αυτό γεγονός, συζητήθηκε και ο τρόπος εορτασμού και τιμής της σημαντικής αυτής μάχης που ήταν καθοριστική για την έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχαρίστησε τον κ. Bush και τη συνοδεία του για την επίσκεψη τους στα Χανιά και στο Δημαρχείο και υπογράμμισε: “Είναι μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχόμαστε εδώ, στο Δημαρχείο Χανίων. Φέτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, που όχι μόνο σημάδεψε την ιστορία του νησιού, αλλά και που ένωσε τους δύο λαούς μέσα από τους κοινούς αγώνες τους για την ελευθερία.”

Από την μεριά του ο κ. Bush τόνισε τη μεγάλη θυσία του κρητικού λαού κατά τη Μάχη της Κρήτης: “Από τη Μ. Βρετανία έφυγαν μερικοί άνθρωποι, εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για να πολεμήσουν στην Κρήτη, ωστόσο στη Μάχη της Κρήτης, ο απλός λαός με τα μέσα που είχε στη διάθεσή του, κατάφερε να αντισταθεί. Από τη μεριά μας, θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο φετινός εορτασμός να αναδείξει τη θυσία αυτή”.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης αποχαιρέτισε τους δύο αξιωματούχους με ένα συμβολικό δώρο και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αλέξανδρος Ψυχούλης :Κινδύνεψα μόνο από ανεξέλεγκτες σκέψεις...

Μια νέα ανάγνωση της 40χρονης πορείας του πολυπράγμονα Αλέξανδρου...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Αλέξανδρος Ψυχούλης :Κινδύνεψα μόνο από ανεξέλεγκτες σκέψεις...

Μια νέα ανάγνωση της 40χρονης πορείας του πολυπράγμονα Αλέξανδρου...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκπαιδευτικές δράσεις με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του CINEphil_101

Στο πλαίσιο του CINEphil_101–Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου, που πραγματοποιείται...

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Περιφέρεια της Κρήτης

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν κατά τον εορτασμό...

Ηράκλειο:Συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα...

Ρέθυμνο:Έκθεση Έργων του Νίκου Αλεξίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Τα εύθραυστα ίχνη των συμβόλων Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού Το Μουσείο Σύγχρονης...