Χανιά:Σχέδιο ψηφίσματος για την κατάπτυστη “εκδήλωση τιμής” για τους ναζιστές αλεξιπτωτιστές μπροστά στη επέτειο της μάχης της Κρήτης.

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του στην ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών», που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και καλούσε σε «εκδηλώσεις τιμής» στην Κρήτη στις 17-22 Μάη, για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί πρόκληση απέναντι στον κρητικό λαό που υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κρήτη από τους Γερμανούς χιτλεροφασίστες τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι μια ακόμη ενέργεια που –εκτός των άλλων- εντάσσεται στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, παρουσιάζοντας τους θύτες ως θύματα.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι δε θα τους περάσει. Ο κρητικός και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γράψει με το αίμα του ανεξίτηλα την Ιστορία και τη δράση του ενάντια στο φασισμό και κανείς δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια όπως την παραπάνω. Καμία άδεια δεν πρόκειται να δώσει για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα παραχαράκτη της Ιστορίας να μας προκαλεί μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καλούμε την α/θμια Τ.Δ., τους μαζικούς φορείς και το λαό της Κρήτης να ορθώσουν φραγμό απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες. Να κάνουν καθαρό στον οποιονδήποτε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανθούσης Δημήτριος
Κουμάκη Αλεξία
Μαριανάκης Στυλιανός

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...