Μ.Βλατάκης: «Μόνο με λιγότερα από 50 κρούσματα την ήμερα στην Κρήτη έχουμε σοβαρές ελπίδες για την φετινή τουριστική σεζόν»

Ημερομηνία:

«Μόνο με λιγότερα από 50 κρούσματα την ήμερα στην Κρήτη έχουμε σοβαρές ελπίδες για την φετινή τουριστική σεζόν», τόνισε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.

Ο κ. Βλατάκης, αναφέρθηκε στην χθεσινή πρώτη γεμάτη πτήση που κατέφθασε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης από το Ισραήλ και στα μηνύματα που σηματοδοτούνται για την εφετινή τουριστική περίοδο. Όπως εξηγεί, «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχουν κρατήσεις, οι πτήσεις είναι ελάχιστες, είναι μόνο οι προγραμματισμένες, δεν υπάρχουν πτήσεις charter ,αλλά και τουρίστες να περπατούν στην πόλη. Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται να γίνουμε πράσινη υγειονομικά περιοχή . Οι χώρες με πελάτες της ελληνικής αγοράς θα πρέπει να άρουν τους περιορισμούς τους προκειμένου να επισκεφτούν την χώρα μας, η οποία θα πρέπει να είναι πράσινη υγειονομικά».

Ο κ. Βλατάκης εξακολουθεί να πιστεύει πως η εφετινή τουριστική περίοδος αναμένεται καλύτερη από την περσινή υποστηρίζοντας πως: «Προ διμήνου, είχα προβλέψει πως θα είμαστε στο 50% του 2019 κι επιμένω σε αυτή την πρόβλεψη. Ο Μάϊος θα είναι αδύναμος, όμως μετά τις 20 Ιουνίου θα αρχίσουν πράγματι να ανεβαίνουν τα νούμερα μέχρι το τέλος του Οκτώβρη ή και Νοέμβρη».

Ο κ. Βλατάκης σχολίασε την πιθανή επιλογή της Μ. Βρετανίας, να θέσει εκτός πράσινης λίστας την Ελλάδα που πρέπει να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο. Ωστόσο όπως εξηγεί, «υπάρχουν χώρες όπως το Ισραήλ και την Ρωσία που δεν υπήρχαν πέρυσι, και φέτος αναμένεται να στηρίξουν την χώρα μας.»

Να σημειωθεί πως και η Γερμανία αναμένεται να επιτρέψει τα χωρίς καραντίνα στην επιστροφή ταξίδια προς την Ελλάδα ενδεχομένως από τα μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Βλατάκης αναφέρθηκε στα Covid ξενοδοχεία, που αναμένονται και φέτος στην χώρα μας, υποστηρίζοντας πως: «επειδή οι ξένοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των κατοίκων τους, δυσκολεύονται να εμπιστευθούν την χώρα μας μετά τα περσινά κακής ποιότητας covid ξενοδοχεία, τα οποία προσπαθούμε να αποφύγουμε φέτος και βρισκόμαστε σε επαφές προς αυτή την κατεύθυνση με το Υπουργείο Τουρισμού. »https://www.politica.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Εκδήλωση τιμής για τους Αποστολιανούς...

Εκδήλωση αφιερωμένη στους 71 Αποστολιανούς που συμμετείχαν στον Ελληνοϊταλικό...

Ελ.Βατσινά: η 28η Οκτωβρίου σήμερα… μια Ελλάδα...

Στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνου στο Τσαλικάκι του Δήμου Μαλεβιζίου...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Εκδήλωση τιμής για τους Αποστολιανούς...

Εκδήλωση αφιερωμένη στους 71 Αποστολιανούς που συμμετείχαν στον Ελληνοϊταλικό...

Ελ.Βατσινά: η 28η Οκτωβρίου σήμερα… μια Ελλάδα...

Στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνου στο Τσαλικάκι του Δήμου Μαλεβιζίου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Εκδήλωση τιμής για τους Αποστολιανούς του Ελληνοϊταλικού Πολέμου

Εκδήλωση αφιερωμένη στους 71 Αποστολιανούς που συμμετείχαν στον Ελληνοϊταλικό...

«Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στην πρεμιέρα της νέας δραματικής σειράς του MEGA

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 21.00. Μια ιστορία, όπου τα...

Ελ.Βατσινά: η 28η Οκτωβρίου σήμερα… μια Ελλάδα που δεν ξεχνά!

Στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνου στο Τσαλικάκι του Δήμου Μαλεβιζίου...