Καλά νέα: Χαμηλά τα κρούσματα σήμερα, μειώνονται οι διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.262, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 377.090 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.415 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 656 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.280 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 287 (ημερήσια μεταβολή -4.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 323 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο...

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...

Ενεργειακή κρίση: Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις σε...

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται στις...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο...

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...

Ενεργειακή κρίση: Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις σε...

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται στις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιώργος Μαζωνάκης: Βραδιά μνήμης στη Σητεία – Ο τόπος που αποκαλούσε «θεραπότοπο»

Η Σητεία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει απόψε τον Γιώργο Μαζωνάκη...

Εγκαίνια του «Κόμβου Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης» του ΙΤΕ

Μια νέα σελίδα στην αναπτυξιακή πορεία του Ιδρύματος Έρευνας...

Στην ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Ν.Δ. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος

Ουσιαστική εποικοδομητική και με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η...