Eίναι επίσημο: Τι αναφέρει ο ΕΟΦ για τις θρομβώσεις στην Κρήτη μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Ημερομηνία:

Πιθανή συσχέτιση με το εμβόλιο της AstraZeneca υπάρχει στα περιστατικά του 35χρονου και της 44χρονης από την Κρήτη που εμφάνισαν θρομβώσεις, σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα που εξέδωσε η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, η Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και οι επιστήμονες κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: 58 Κρητικοί στο εδώλιο για παράνομες...

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωναν...

SKY express: +18,5% στο εξωτερικό το τριήμερο...

Υψηλές πληρότητες και αυξημένη επιβατική κίνηση κατέγραψε η SKY...

ΟΠΕΚΕΠΕ: 58 Κρητικοί στο εδώλιο για παράνομες...

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωναν...

SKY express: +18,5% στο εξωτερικό το τριήμερο...

Υψηλές πληρότητες και αυξημένη επιβατική κίνηση κατέγραψε η SKY...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: 58 Κρητικοί στο εδώλιο για παράνομες επιδοτήσεις

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωναν...

Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων του Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Πολυχώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8...

Άγιος Νικόλαος: Αναστολή τακτικών χειρουργείων της Χειρουργικής κλινικής – Λόγω κρίσιμης υποστελέχωσης

Για προσωπική απόφαση του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής, κάνουν...

Χανιά: 4ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών “260 kmemories Festival”

Από 8-10 Μαΐου στο Ενετικό Λιμάνι. Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...