Ηράκλειο:Το όραμα του κ.Αυγενάκη για τον αθλητικό τουρισμό και το Ηράκλειο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Web Radio LIVETALKS με τον Κώστα Μπογδανίδη

👉🏻Αναζητήσαμε λύση για την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με την οποία έχουμε άριστη σχέση και με τον Δήμο Ηρακλείου:

📍Πρότεινα στον Δήμαρχο Ηρακλείου και κατ’ επέκταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να χρηματοδοτήσουμε μια στοχευμένη -ως προς τα Δυτικά Νεώρια- επικαιροποίηση Μελέτης, στον εν εξελίξει διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο, για τη συντήρηση και την ήπια αξιοποίησή τους.

Με χώρους ανάπτυξης για πνευματικά αθλήματα, όπως το σκάκι και το μπριτζ, αλλά και πινγκ πονγκ, τοξοβολία, ξιφασκία, δηλαδή αθλήματα που δεν προξενούν καμία φθορά, αλλά και χώρους για πολιτιστικές δράσεις.

📍Πρότασή μας είναι η αναστήλωση των Δυτικών Νεωρίων να συνδυαστεί με την αξιοποίησή τους, μεριμνώντας για να δημιουργηθεί ένας πόλος πολιτισμού και αθλητισμού.

Όραμά μας η σύνδεση του αθλητικού τουρισμού με την τοπική αγορά και η προώθηση όλων των αθλημάτων. Και το κάνουμε για όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο, σας θυμίζω, το δρομολογημένο Πάρκο Εναλλακτικού Αθλητισμού, στο Δήμο Μαλεβιζίου με πίστα mountain bike, αναρρίχησης, τοξοβολίας, μίνι γκολφ, χωμάτινων τένις κ.ά.

📍Επιπλέον, στο Λίντο θα έχουμε δεύτερη κλειστή κλειστή με γεωθερμία και φωτοβολταϊκά, προπονητικό κλειστό γυμναστήριο βόλεϋ μπάσκετ, πίστα σκέιτμπορντ, γήπεδο μπιτς βόλεϊ με κερκίδες μ, γήπεδα 3Χ3, τένις κ.ά.

📍Ανακαινίσαμε πλήρως το Στάδιο Ελευθερίας και συνεχίζουμε.

📍Μόλις χθες πήραμε υπογεγραμμένη από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών – μετά την ομόφωνη απόφαση του ΟΛΗ – την παραχώρηση ολόκληρου κτηρίου στο λιμανι Ηρακλείου για το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης.

📍Παράλληλα, στον Καρτερό, σε 45 στρέμματα που παραχωρούνται και επίσημα από την ΕΤΑΔ, θα δημιουργηθούν υποδομές για αθλήματα παραλίας. Μπιτς βόλεϊ, ποδόσφαιρο άμμου, μπιτς χάντμπολ, μπιτς τένις, που θα χρησιμοποιηθούν και για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και για άλλες διοργανώσεις. Ο φάκελος διεκδίκησής τους για το 2023 ή το 2025 ετοιμάζεται ολοταχώς σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.
📍Επίσης, «τρέχουν» κι ένα σωρό άλλα έργα, μικρά και μεγάλα, σε άλλους Δήμους. Το κλειστό στο Τυμπάκι ύψους 3 εκ. , εκείνα στα Μάλλια για την αναβάθμιση του υφιστάμενου ποδοσφαιρικού γηπέδου, στο Ασήμι, στο Χάρακα, στις Μοίρες, στο Αρακαλοχώρι κλπ
📍Και φυσικά, υπογράφουμε σύντομα την προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Ηρακλείου για την ολοκλήρωση των Μελετών στο Παγκρήτιο Στάδιο, καθώς από τον Ιανουάριο έχω εγκρίνει τη δαπάνη ύψους 1,08 εκατ. ευρώ.
📍Αυτό που πάντοτε επιδιώκω, είναι το αποτέλεσμα.
📌Δεν αξιολογούμαστε από τις προθέσεις και τα ωραία λόγια. Κρινόμαστε απ’ όσα κάνουμε κι όχι απ΄όσα λέμε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.