AstraZeneca: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν β΄ δόση με αυτό το εμβόλιο – Τι προβλέπεται για τις γυναίκες έως 49 ετών

Ημερομηνία:

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Μαρία Θεοδωρίδου αναφορικά με το ζήτημα του εμβολιασμού γυναικών νεαρής ηλικίας με το εμβόλιο της AstraZeneca, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών επεσήμανε κατ’ αρχάς ότι τα περιστατικά θρομβώσεων έχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, τονίζοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση αν έχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και σε μικρό δείγμα. Δηλαδή, σε 2-3 εβδομάδες το συγκεκριμένο ποσοστό μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό.

Τι προβλέπεται για τις γυναίκες έως 49 ετών

Όπως είπε η ίδια, ο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβωσης είναι σε γυναίκες ηλικίας κάτω και 50 ετών.

Ωστόσο, η ίδια επισήμανε πως τα εμβόλια mRNA, τα οποία δεν έχουν συσχετιστεί με τον κίνδυνο θρομβώσεων, είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Ουσιαστικά λοιπόν, όπως είπε όλες οι γυναίκες 30 και πάνω ετών έχουν δυνατότητα να επιλέξουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

Ποιοι πρέπει να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Σε ότι αφορά τη δεύτερη δόση υπογράμμισε πως συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, δεδομένου ότι η εμφάνιση θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνια μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύνολο 9.000.000 δεύτερων δόσεων καταγράφηκαν μόλις 15 περιπτώσεις» εξήγησε.

Αλλαγή της δεύτερης δόσης με διαφορετικό τύπο εμβολίου συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρομβοεμβολικού επεισοδίου με η χωρίς θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση, κατέληξε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άρθρο του Αργύρη Αργυριάδη : Περί «κράτους...

Περί «κράτους Δικαίου» Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου www.argiriadis.gr Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού,...

Δημογραφικό: Κατάρρευση σε έξι νομούς – Η...

Το δημογραφικό, μια τεράστια η απειλή για την Ελλάδα....

Άρθρο του Αργύρη Αργυριάδη : Περί «κράτους...

Περί «κράτους Δικαίου» Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου www.argiriadis.gr Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού,...

Δημογραφικό: Κατάρρευση σε έξι νομούς – Η...

Το δημογραφικό, μια τεράστια η απειλή για την Ελλάδα....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΤΑΔ: Παραχωρεί ανενεργό ακίνητο στον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου

Στο ακίνητο που παραχωρεί η ΕΤΑΔ Θα στεγαστούν δημοτικές...

Ηράκλειο:Η παραλιακή του “θανάτου”

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον τραγικό...

Εορτολόγιο 21 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...