Λ. Αυγενάκης: «Καλωσορίζουμε μια σπουδαία διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross, φέτος το καλοκαίρι στη Μεγαλόπολη»

Ημερομηνία:

Με τον Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου «Άρης Πεντέλης», Στέλιο Χριστοδούλου, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) στη χώρα μας (30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2021), συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί φέτος στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν. Διοργανωτές του αγώνα θα είναι ο «Άρης Πεντέλης» και η «AΛΜΑ Μεγαλόπολης».

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους. Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο αγώνα. Αγκαλιάζουμε αυτή την διοργάνωση διότι προσφέρει θέαμα και αποτελεί μια ακόμη σημαντική διοργάνωση για την προβολή της Ελλάδας.
Κυρίως όμως, αγκαλιάζουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διότι αφορά νέους αναβάτες.
Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αγώνες κάνουμε μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες και αδειοδοτημένες πίστες που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας».

Ο Πρόεδρος του «Άρη Πεντέλης» κ. Στέλιος Χριστοδούλου ανέφερε πως «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και αισιόδοξος μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Κάναμε μια συζήτηση ουσίας και έδειξε αμέσως ότι αντιλαμβάνεται την ειδική αξία μιας παγκόσμιας διοργάνωσης νεανικού μοτοαθλητισμού και την αξία της στόχευσης στην νεολαία. Ειδική αξία για την Ελλάδα γενικότερα και την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη ιδιαίτερα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά...

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...

Οι viral Κρητικές γιαγιάδες ξαναχτυπούν και τα...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτυγχάνει να καταλάβει την κρητική νοοτροπία,...

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά...

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...

Οι viral Κρητικές γιαγιάδες ξαναχτυπούν και τα...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτυγχάνει να καταλάβει την κρητική νοοτροπία,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αλκοόλ χωρίς «φρένο» για τους ανηλίκους στην Κρήτη – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τέσσερις στους δέκα 16χρονους καταναλώνουν πέντε ή περισσότερα ποτά...

Ο «αόρατος» εχθρός της όρασης

Συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος και καταρράκτη. Η ατμοσφαιρική...

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται να κατάπιε κάλτσα κατά τη διαδρομή προς το σχολείο

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Άγχος πριν από ομιλία σε κόσμο; 5 τρόποι να το «γυρίσετε» υπέρ σας

Μια παρουσίαση στη δουλειά, μια ομιλία σε μια εκδήλωση...