Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί μία ουσιαστική προτροπή για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και εγρήγορση, των πολιτών, της κοινωνίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, στην αντιμετώπιση των πολυμέτωπων ζητημάτων του περιβάλλοντος, των άκριτων και επικίνδυνων παρεμβάσεων του ανθρώπου σε αυτό, της κλιματικής αλλαγής, της υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων. Κεφαλαιώδη ζητήματα που δεν γνωρίζουν σύνορα και που οι λύσεις τους δεν μπορούν να αφεθούν σε μελλοντικούς καιρούς.

Στον Δήμο Ηρακλείου, συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα του ζητήματος της προστασίας του περιβάλλοντος, και στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε και σχεδιάζουμε μια σειρά από δράσεις και έργα με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου.

Μεταξύ άλλων έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε στην βιοκλιματική ανάπλαση χώρων πρασίνου (Πάρκο Γεωργιάδη), στην δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής (παιδικές χαρές, Τείχη, έπεται το Πάρκο Ερυθραίας), στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών εγκαταστάσεων (Ανδρόγεω, Παγκρήτιο Στάδιο), στην ανάπτυξη εναλλακτικών και περιβαλλοντικά φιλικών τρόπων μετακίνησης (ηλεκτρικά λεωφορεία), στην ενίσχυση της ανακύκλωσης, στην υλοποίηση του οραματικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας κ.ά.

Αρωγούς σε τούτη την διαρκή προσπάθεια θέλουμε τους δημότες και την κοινωνία.
Το περιβάλλον αποτελεί τον χώρο των δράσεων και της ζωής μας, αλλά δεν μας ανήκει. Οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, καλύτερο, λειτουργικό, βιώσιμο. Τότε θα έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας στον μέλλον του τόπου μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δεκτή η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου για...

Δεκτή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων...

Ισχυρή παρουσία στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων -ποτών SIAL...

Δεκτή η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου για...

Δεκτή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων...

Ισχυρή παρουσία στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων -ποτών SIAL...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέος συναγερμός νότια της Κρήτης: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 70 αλλοδαπών

Περίπου 70 αλλοδαποί διασώθηκαν 52 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοανατολικά των...

Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Οργανισμό Ανάπτυξη Κρήτης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. ...

Εορτολόγιο 20 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...