Χανιά:Με επιτυχία οι εκθέσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Ημερομηνία:

– Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων & της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Την Κυριακή 30 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις, που ήταν αφιερωμένες στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Πλήθος κόσμου, τόσο συμπολιτών μας όσο και επισκεπτών, επέλεξε να επισκεφθεί τους χώρους πολιτισμού που τις φιλοξενούσαν, να ενημερωθεί για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του νησιού και να περιηγηθεί στους δρόμους της πόλης, αναζητώντας τις φωτοϊστορίες της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας.

Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις, που ήταν διαθέσιμες δωρεάν προς το κοινό, ήταν οι εξής:

Στην Πύλη Σαμπιονάρα πραγματοποιήθηκε Έκθεση – Αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης υπό την επιμέλεια του Λευτέρη Λαμπράκη σε συνεργασία με τη Μαρία Μιχελογιάννη. Η διοργάνωσή της έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Στο Γιαλί Τζαμί έλαβε χώρα το Εικαστικό Δρώμενο – Εγκατάσταση με τίτλο «Ματωμένα Πορτραίτα». Την έκθεση επιμελήθηκε ο εικαστικός, Δημήτρης Αστερίου, και τη διοργάνωση είχαν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Η πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Μνήμες ενός Πολέμου: Χανιά 1941-1945», που διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., παρουσιάστηκε από τον συλλέκτη – ερευνητή, Μανώλη Μανούσακα, παρουσιάστηκε σε 22 τοποθεσίες της πόλης των Χανίων, στα ίδια σημεία που είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες, δείχνοντας στους περαστικούς τον όλεθρο του πολέμου, με κρυμμένες φωτοϊστορίες από τους βομβαρδισμούς.

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου διεξήχθη έκθεση – αναδρομή στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, μέσω σπάνιων αδημοσίευτων φωτογραφιών και αντικειμένων εποχής, από το ιστορικό αρχείο του συλλέκτη και ιστορικού ερευνητή, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, και τη συλλογή αντικειμένων του συλλέκτη και ιστοριοδίφη, Στέλιου Τριπαλιτάκη, σε επιμέλεια του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, και διοργάνωση από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητας Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ. και τον Σύλλογο Διατήρησης Ιστορικής Μνήμης Μάχης Κρήτης & Αντίστασης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: «Διπρόσωπη» η Δευτέρα με βροχές στην ανατολική Ελλάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

«Διπρόσωπος καιρός» προβλέπεται για, Δευτέρα 4 Μαΐου, με έντονες...

Εορτολόγιο 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

«Πάμε για χόρτα»: Η παράδοση της κρητικής γης γίνεται εμπειρία

Στην Κρήτη, η φύση δεν αποτελεί απλώς ένα σκηνικό....

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...