Πότε αναμένεται να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο Ρεθύμνου;

Ημερομηνία:

Τις ασάφειες με τις οποίες συνοδεύονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Μεταφορών για λειτουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο, αναδεικνύουν με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και ο Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός.

Στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές, αφού επισημαίνουν ότι απουσιάζει από τις σχετικές δηλώσεις το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη το πτητικού έργου, τονίζουν ότι δημιουργούνται σημαντικά ερωτηματικά για την εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η άδεια ίδρυσης και η άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου, συνιστούν διακριτά βήματα προ της έναρξης λειτουργίας ανάλογων υποδομών, τα οποία όμως μπορούν να εκδοθούν ταυτοχρόνως, κάτι το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, ο ιδιώτης επενδυτής που έχει αναλάβει το έργο, δηλώνει ως ημερομηνία έναρξης του πτητικού έργου τον Σεπτέμβριο του 2022 χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδοτική διαδικασία για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. Ταυτόχρονα, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα του ίδιου του πτητικού έργου που θα πραγματοποιήσουν υδροπλάνα που θα επιχειρούν από το υδατοδρόμιο Ρεθύμνου, με δεδομένη την απουσία άλλης άδειας στο νησί. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η χωροθέτηση υδατοδρομίου στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ως απάντηση στην χρόνια συγκοινωνιακή απομόνωση του Ρεθύμνου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένα σημαντικό αστικό κέντρο στη χώρα δεν διαθέτει εγκεκριμένη άδεια υδατοδρομίου, ενώ δεν προβλέπεται η έκδοση τέτοιας άδειας το προσεχές διάστημα.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, οι Βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν το πότε αναμένεται να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας για το υδατοδρόμιο Ρεθύμνου, πότε σχεδιάζεται η έναρξη του πτητικού έργου, καθώς και που θα χωροθετηθεί το υδατοδρόμιο, έτσι ώστε να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλες υφιστάμενες χρήσεις της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα Ρεθύμνου. Ζητούν ακόμα ενημέρωση σχετικά με το ποια αναμένεται να είναι τα δρομολόγια και οι διαδρομές που θα πραγματοποιούν τα υδροπλάνα που θα επιχειρούν από το υδατοδρόμιο Ρεθύμνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ημερίδα «Μέσα στην τάξη: Εναλλακτικές Προσεγγίσεις στη...

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ...

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο θεματικό...

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο θεματικό Φεστιβάλ Μυλοποτάμου:...

Ημερίδα «Μέσα στην τάξη: Εναλλακτικές Προσεγγίσεις στη...

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ...

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο θεματικό...

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο θεματικό Φεστιβάλ Μυλοποτάμου:...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών: Από τον Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

Από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας της Διεύθυνσης...

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων “3”, 3-5 Οκτωβρίου 2025 Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων “3”, 3-5 Οκτωβρίου 2025 Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης,...