Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό τον Κυβερνήτη της Τράπεζας, Rolf Wenzel.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς Ενέργειας και Πρώτων Ορυκτών Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων κοινωνικών υποδομών.

Ειδικότερα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων που μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τις επενδύσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στο σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεταξύ αυτών είναι έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μονάδες ΑΠΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους και αναδασώσεις.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετείχαν στη συνάντηση, η Τράπεζα δύναται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών σε ποσοστό έως και 50% με ιδιαίτερα ευνοϊκά επιτόκια.

Στην επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχαν επίσης ο Επικεφαλής του Τμήματος Έργων της Τράπεζας, Christian Tabacaru, η αρμόδια για την Ελλάδα, Sylvie Anagnostopoulos και η Επικεφαλής του Τμήματος Συμμόρφωσης, Κατερίνα Δεληκούρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δεν πειράζει Μίλτο, εκτός μεταλλίων ο Τεντόγλου,...

Με καλύτερο άλμα στα 8.19μ στον μεγάλο τελικό του...

Σε νέα πανελλαδική απεργία αύριο Δευτέρα οι...

Με αφορμή την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για το...

Δεν πειράζει Μίλτο, εκτός μεταλλίων ο Τεντόγλου,...

Με καλύτερο άλμα στα 8.19μ στον μεγάλο τελικό του...

Σε νέα πανελλαδική απεργία αύριο Δευτέρα οι...

Με αφορμή την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Αγώνας Δρόμου στη Μνήμη του Νίκου Κοκκινάκη

Κυριακή 19 Απριλίου 2026 – Ανώπολη Έναν αγώνα δρόμου με...

Σχέδιο για πακέτο μέτρων πριν από το Πάσχα: Fuel pass και market pass στο τραπέζι

Στόχος να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να αποτραπούν...

Εορτολόγιο 23 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...