Χανιά: Ήρθε το πυροσβεστικό ελικόπτερο – Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο για την πυροπροστασία

Ημερομηνία:

Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας για τον Δήμο Χανίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο Χανίων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων αρχών, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωποι εθελοντών, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, στελέχη του Δήμου Χανίων και ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η συζήτηση αποσκοπούσε στον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων για να αντιμετωπίσουν οι προκλήσεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με κυρίαρχη την πυροπροστασία την καλοκαιρινή σεζόν.

Η ΠΥ Χανίων παρουσίασε σχέδιο πυροπροστασίας για το άλσος του Αγίου Ματθαίου, στο οποίο υπάρχουν θερμικές κάμερες. Κύρια εξέλικξη όμως, για την οποία είχε νωρίτερα ενημερώσει το zarpanews.gr, είναι ότι στα Χανιά σταθμεύει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson S64, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ως και 10 τόνους νερού και να κάνει διακεκομμένες ρίψεις. Θα συμβάλει έτσι, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών στα Χανιά και σε όλο το νησί αν χρειαστεί.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων θα ενισχυθεί με ένα νέο περιπολικό σκάφος μήκους 40 μέτρων τον επόμενο μήνα, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει προσωπικό, αν χρειαστεί.

Για τη ΔΕΥΑΧ, η πρόεδρος της ανέφερε ότι εξασφαλίζει την επάρκεια νερού και ότι διεξάγει συντηρήσεις καθαρισμού δεξαμενών και των κρουνών, ενώ διαθέτει και οχήματα που μπορούν να μεταφέρουν νερό αν χρειαστεί

Από τη διεύθυνση Δασών Χανίων έγινε γνωστό ότι υπάρχει όχημα που περιπολεί σε επικίνδυνες για πυρκαγιά δασικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι τα Χανιά έχουν προετοιμαστεί. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμου και αποκατάστασης σε δύσβατες περιοχές, έχουν ελεγχθεί όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί και οι χώροι καταφυγής, ενώ σχεδιάζονται παρεμβάσεις και στην αγροτική οδοποιία, για την οποία έχει γίνει υποβολή αιτήσεως στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για εργολαβία βελτίωσής της.

Δείτε τι δήλωσαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο διοικητής Π.Υ. Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης.

 

Πηγή: zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έργων υποδομής οπτικών...

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται...

Ξεκινάει η σχολική χρονιά με σχεδόν...

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00...

Δήμος Χανίων:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έργων υποδομής οπτικών...

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται...

Ξεκινάει η σχολική χρονιά με σχεδόν...

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγιασμός: Παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε δύο σχολικές μονάδες.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ενημερώνει ότι ο Διευθυντής...

Δήμος Χανίων:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έργων υποδομής οπτικών ινών

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται...

Δήμος Ηρακλείου:Με τέσσερις εκδηλώσεις ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Φεστιβάλ των Τειχών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη ξενάγηση στην Πύλη Σαμπιονάρα, στο...