Λ. Αυγενάκης: «Ευχαριστώ όλους, δημοτικές παρατάξεις, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς, Ομοσπονδίες, για την υιοθέτηση της πρότασης, του οράματος αξιοποίησης των Δυτικών Νεωρίων»

Ημερομηνία:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την υιοθέτηση της πρότασής του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, για την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων:

«Έπειτα από τρίωρη συζήτηση και αναλυτικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα και απορία, που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής, η συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε -και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος- να κάνει δεκτή την πρότασή μας:
Στη χρήση των Δυτικών Νεωρίων, μετά την αποκατάστασή τους, να προστεθούν και ήπιες αθλητικές δραστηριότητες (όπως π.χ. πνευματικού αθλητισμού -σκάκι, μπριτζ- καθώς και πινγκ πονγκ, ξιφασκία, μπότσια).

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, για την υιοθέτηση του συγκεκριμένου οράματος αξιοποίησης των Δυτικών Νεωρίων, τη Δημοτική Αρχή, όλες τις παρατάξεις και τους Δημοτικούς παράγοντες, τους παραγωγικούς, οικονομικούς και τουριστικούς φορείς του νομού μας που αγκάλιασαν τη πρόταση, αλλά ιδιαίτερα τις Ομοσπονδίες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Σκάκι και Μπριτζ.

Αναμένουμε και επίσημα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και την άμεση δρομολόγηση Τεχνικών Δελτίων για τη Μελέτη «Αποκατάστασης, Στερέωσης και Συντήρησης» και τη Μελέτη «Χρήσης» του μνημειακού συγκροτήματος των Δυτικών Νεωρίων.
Τις μελέτες θα χρηματοδοτήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως δεσμεύτηκα χθες ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άμεση προετοιμασία και υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σύνολο των Ενετικών Τειχών και των Νεωρίων της πόλης, μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης και Υπουργείου Πολιτισμού, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε η Υπουργός, Λίνα Μενδώνη, στην πρόσφατη επίσκεψη της στο Ηράκλειο.

Η συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων, με σεβασμό στην Ιστορία, αποτελεί σημαντικότατο κεφάλαιο για τη πόλη μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών μετά το αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...