Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ημερομηνία:

Μετά από 11 ημέρες καύσωνα, το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλάζει, καθώς το Σάββατο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, αναμένεται υποχώρηση των ακραία υψηλών θερμοκρασιών και των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά, και πιθανόν στα ορεινά της Πίνδου, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:
Για το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία οι οποίες πολύ πιθανόν να παράγουν χαλάζι, κυρίως μικρού μεγέθους. Επίσης τοπικές σύντομες καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρική Μακεδονίας. Στη Δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί και το βράδυ πολύ πιθανόν η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 367 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις γενικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ ανατολικά της Ρόδου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο και τη Θάλασσα των Κυθήρων τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική και αρκετή ηλιοφάνεια, και μόνο στα βόρεια του νομού θα σημειωθούν τοπικά όμβροι μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, αρχικά το πρωί μέτριοι έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη – Πάνω...

Η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή,...

Καιρός: Ήπιες θερμοκρασίες την Κυριακή στην Κρήτη...

Η αυριανή μέρα ξεκινά ήπια, όμως οι προβλέψεις του...

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη – Πάνω...

Η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή,...

Καιρός: Ήπιες θερμοκρασίες την Κυριακή στην Κρήτη...

Η αυριανή μέρα ξεκινά ήπια, όμως οι προβλέψεις του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

85α Αρκάδια : Πάρε μέρος στον Ιστορικότερο Αγώνα της Ελλάδος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ...

Λασίθι:Αγωνιστικές υποχρεώσεις Αγίου Νικολάου Europlan – Σαββατοκύριακο δράσης στα παρκέ

Ένα ακόμη γεμάτο μπασκετικό Σαββατοκύριακο περιμένει τις ομάδες του...

Λασίθι:Ορκωμοσία Τοπικής Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης

Ορκίστηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 ενώπιον του Δημάρχου...