Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Η Κρήτη στην κατηγορία 4

Ημερομηνία:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή για κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στο...

Μανώλης Μενεγάκης: «Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου συνεχίζει...

Λασίθι:Έναρξη διαδικασίας πλήρωσης με νερό του αγωγού...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., ενημερώνει ότι από τις...

Λασίθι:Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στο...

Μανώλης Μενεγάκης: «Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου συνεχίζει...

Λασίθι:Έναρξη διαδικασίας πλήρωσης με νερό του αγωγού...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., ενημερώνει ότι από τις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων!

Από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2025, «Διαβάζουμε,...

Λασίθι:Έναρξη διαδικασίας πλήρωσης με νερό του αγωγού προς Άγιο Νικόλαο

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., ενημερώνει ότι από τις...