Καιρός: Πώς κινείται η «ψυχρή λίμνη» που «έπνιξε» την κεντρική Ευρώπη – Θα «απειλήσει» την Ελλάδα;

Ημερομηνία:

Η «ψυχρή λίμνη», το καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε εκτεταμένες φονικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη και ειδικά σε Γερμανία και Βέλγιο, κινείται, αργά, νοτιοανατολικά, προς τη νότια Ιταλία, όπου και θα βρίσκεται το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά την κίνηση της αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές Άλπεις (Αυστρία), στα δυτικά τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Σερβία) και την Ιταλία όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής (Γράφημα 2).

Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες δεν αναμένονται στην χώρα μας μέχρι την Κυριακή.

Ωστόσο από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε αστάθεια και την εκδήλωση καταιγίδων και στην χώρα μας. Για αυτή την εξέλιξη του καιρού θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μας, αναφέρει το meteo.gr.

Θα επηρεάσει την Ελλάδα;

Στο φαινόμενο «ψυχρή λίμνη» και το πόσο πιθανό είναι να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Η ψυχρή λίμνη δίνει το καλοκαίρι έντονα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε δει και στη χώρα μας, τον Ιούλιο του 2019 στη Χαλκιδική», σχολίασε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τονίζοντας ότι «ένα τμήμα, από ό,τι φαίνεται, θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αστάθεια από την Κυριακή και μετά, και κυρίως τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη».

«Θα περάσουμε σε ένα μοτίβο καιρού όπου δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αστάθεια. Δηλαδή, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που εν μέρει θα οφείλονται σε αυτή τη γενικευμένη αστάθεια» τόνισε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους...

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους...

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού επιστρέφει στα Χανιά.

Η Αρχιτεκτονική, διακυβέρνηση και επιχειρηματικότητα συνομιλούν στο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και...

Χριστούγεννα στην πόλη 2025: Ξεκινούν στις 28 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί! Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και μεγάλη...