Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Νοσηλείες με ή χωρίς εμβολιασμό;

Ημερομηνία:

Συστηματική ενημέρωση για τα ποσοστά εμβολιασμένων ασθενών με COVID – 19 ζητά από το υπουργείο Υγείας η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο σχετικό αίτημά της, ζητά να υπάρχει συνολική ενημέρωση σε ότι αφορά τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, από τα περιστατικά που ανακοινώνονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, η αποτύπωση των δεδομένων κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι εξαιρετικά σημαντική υπό το πρίσμα του εμβολιασμού, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που νόσησαν.

Σημειώνει επίσης ότι η πληροφορία αυτή, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, στην υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας ακόμα και από τους πλήρως εμβολιασμένους αλλά και στην κατάρριψη κάθε είδους παραπληροφόρησης, εσκεμμένης διαστρέβλωσης αλλά και ανησυχίας που διατηρεί μερίδα των πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί.

Καταλήγοντας η Ένωση επισημαίνει πως «στην κρίσιμη αυτή στιγμή που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού να εξαπλώνονται, τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας να μην επαρκεί για το χτίσιμο της ανοσίας της κοινότητας, είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Η καθημερινή ανακοίνωση των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους θα αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό και έμπρακτο τρόπο την αξία και τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο τρόπος αυτός ακολουθείται παγκοσμίως και από άλλα κράτη, π.χ. Η.Π.Α.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο φετινός Μάιος θύμισε 1987: Το καιρικό...

Μια πρωτοφανής «πολική» εισβολή έφερε χιόνια και έναν μίνι...

Κραυγή αγωνίας για τις γυναικοκτονίες – Δεν...

Μια σειρά από τραγικές υποθέσεις αποτυπώνει με τον πιο...

Ο φετινός Μάιος θύμισε 1987: Το καιρικό...

Μια πρωτοφανής «πολική» εισβολή έφερε χιόνια και έναν μίνι...

Κραυγή αγωνίας για τις γυναικοκτονίες – Δεν...

Μια σειρά από τραγικές υποθέσεις αποτυπώνει με τον πιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού

Ένας σύγχρονος πυρήνας πολιτισμού για την τοπική κοινωνία Παρουσία πλήθους...

Χάρης Καστανίδης: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με «πυρά» σε Ανδρουλάκη

Ο Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το...

Εκπαιδευτικές δράσεις με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του CINEphil_101

Στο πλαίσιο του CINEphil_101–Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου, που πραγματοποιείται...