Χανιά:Εκδήλωση για το κρασί στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος”

Ημερομηνία:

Εκδήλωση με τίτλο “Η κουλτούρα του κρασιού μέσα από τα Ιστορικά Καφέ, μια κοινή διαδρομή αιώνων…” στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” την Τρίτη 27 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.

Ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ συναντά το Δρόμο του Κρασιού σε μια εκδήλωση με θέμα “Η κουλτούρα του κρασιού μέσα από τα Ιστορικά Καφέ, μια κοινή διαδρομή αιώνων…”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» στα Χανιά. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβάλλει τη σπουδαιότητα της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιστορικών Καφέ, της οινοποιίας, του κρασιού, και των παραγώγων του, αλλά παράλληλα να προωθήσει τις δυο Πολιτιστικές Διαδρομές (και άρα τις πόλεις από όπου περνούν) ως τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερης αξίας και αισθητικής.

Τα Ιστορικά Καφέ και το Κρασί αντιπροσωπεύουν δύο θεματικές που συνδέονται εδώ και αιώνες στενά με την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών και μεσογειακών κοινωνιών. Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ κρασιού και Ιστορικών Καφέ και οι ποικίλες συνδέσεις τους αντανακλώνται στην αδιαμφισβήτητη πολιτιστική τους αξία.

Σκοπός του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την αρχή και να καθιερωθεί ως καινοτόμος θεσμός, ως η αρχή μιας σειράς Φεστιβάλ Πολιτιστικών Διαδρομών που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο -και ακόμα περισσότερο- τα Χανιά διεθνώς.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το ΕΒΕΧ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εξαιτίας των μέτρων για τον covid 19 θα χρειαστεί τηλεφωνική κράτηση θέσης.

Η προσέλευση θα γίνει αυστηρά μεταξύ 8 μ.μ – 8.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...