Κώστας Σκρέκας: Ευχαριστούμε τα στελέχη της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών για τις κρίσιμες μάχες που δίνουν καθημερινά

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας σε συνθήκες ακραίων κλιματολογικών συνθηκών, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που, ξεπερνώντας πολλές φορές τα ανθρώπινα όρια τους, επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν έγκαιρα και αποτελεσματικά σε πραγματικά ακραίες καταστάσεις, περιορίζοντας στο μέτρο του δυνατού τις όποιες καταστροφές.

Ταυτόχρονα, όμως, θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου και να ευχαριστήσω ειλικρινά τα στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών όλων των βαθμίδων, τους Δασάρχες, τους Δασονόμους, τους Δασοφύλακες, που από την πρώτη στιγμή ενός περιστατικού δασικής πυρκαγιάς βρίσκονται στο πεδίο, δίπλα στον επικεφαλής της ΠΥ, προσφέροντας τις γνώσεις τους για τα κρίσιμα γεωχωρικά δεδομένα της συγκεκριμένης περιοχής. Μένουν εκεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ξεπερνώντας τις όποιες τυπικές διαδικασίες, προτάσσοντας πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο ισχύει για όλους τους δασικούς υπαλλήλους, τόσο των αποκεντρωμένων Δασικών Υπηρεσιών όσο και για τα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας που υπηρετούν καθημερινά στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Τους καλώ λοιπόν στις επόμενες ημέρες, που οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ακόμα πιο επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, να ανταποκριθούν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, όπως μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει, εντατικοποιώντας ταυτόχρονα τις περιπολίες πρόληψης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι...

Ειδική αναφορά στο αγεννημένο Πεντάγωνο και τη νέα βιοκλιματική...

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος...

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο...

Κ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι...

Ειδική αναφορά στο αγεννημένο Πεντάγωνο και τη νέα βιοκλιματική...

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος...

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη:Συνάντηση Φωτιά του Γρηγόρη Αρναούτογλου με τον Μάρκο Σμυρνάκη

Παράδοση, δημιουργία και το μήνυμα της ανακύκλωσης στο επίκεντρο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025

Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής και Τακτική...