Κρήτη:Υπογραφή Σύμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος «A2UFood»

Ημερομηνία:

Υπογραφή Σύμβασης προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ πιλοτικής μονάδας παραγωγής βιοπλαστικού στο πλαίσιο του προγράμματος «A2UFood» – Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές»

Υπογράφηκε σήμερα σύμβαση από τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Καλογεράκη Ζαχαρία και την εταιρεία ENVIROPLAN Α.Ε. για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ πιλοτικής μονάδας παραγωγής βιοπλαστικού στο πλαίσιο του προγράμματος “A2UFOOD”.
Ο ΕΣΔΑΚ είναι Εταίρος του Έργου «A2UFood» – «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές».

Οι άλλοι εταίροι είναι ο Δήμος Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής εταίρος, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης και η εταιρεία ENVIROPLAN Α.Ε.

Σκοπός του έργου Α2UFood είναι ένα ολιστικό σύστηµα διαχείρισης αποβλήτων, µε επίκεντρο τον τοµέα της φιλοξενίας (ξενοδοχεία και εστιατόρια). Στο σύστηµα αυτό περιλαµβάνονται όλες οι πτυχές της φιλοσοφίας reduce-reuse-recycle, δηλαδή η µείωση των αξιοποιήσιµων αποβλήτων, η χρήση του αποφεύξιμου µέρους τους ως πρώτες ύλες και η κατάλληλη τελική διάθεση/διαχείριση του αναπόφευκτου µέρους τους.

Η παρούσα σύμβαση αποτελεί μέρος του Έργου «A2UFood» – «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές», η οποία συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων της ΕΕ με κωδικό UIA02-115 από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Ιδίους Πόρους.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αξιοποίηση μιας καινοτόμου διεργασίας που θα επιτρέπει την ασφαλή μετατροπή προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος (τροφικά υπολείμματα) από επιλεγμένα κέντρα παραγωγής (ξενοδοχεία, κέντρα εστίασης και κέτερινγκ) σε βιοπλαστικό. Η δράση αυτή αποσκοπεί σε ένα νέο σύστημα ανακύκλωσης των αστικών αποβλήτων τροφίμων που συνδυάζει τις βιολογικές (ζύμωση) και τις χημικές διεργασίες για την παραγωγή βιοαποδομήσιμων πλαστικών πολυ-L-λακτιδίου (PLLA) υψηλής ποιότητας (βιοπλαστικό). Για τον σκοπό αυτόν θα λειτουργήσει μια πιλοτική μονάδα παραγωγής βιοπλαστικού µε χρήση του αναπόφευκτου µέρους των τροφικών αποβλήτων, για τη δυνατότητα παραγωγής κοµποστοποιήσιµων σάκων.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι περίπου 6,5 μήνες και το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 268.715,00 €, πλέον ΦΠΑ 24%.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέσσερα χρόνια παράταση για τον Ξενώνα Γυναικών...

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών συνεχίζει για τέσσερα ακόμη χρόνια,...

Νέες ρυθμίσεις για Κτηματολόγιο και Δασικούς Χάρτες...

Με νέο νομοσχέδιο τα υπουργεία ΥΠΕΝ και Ψηφιακής Διακυβέρνησης...

Τέσσερα χρόνια παράταση για τον Ξενώνα Γυναικών...

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών συνεχίζει για τέσσερα ακόμη χρόνια,...

Νέες ρυθμίσεις για Κτηματολόγιο και Δασικούς Χάρτες...

Με νέο νομοσχέδιο τα υπουργεία ΥΠΕΝ και Ψηφιακής Διακυβέρνησης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η συμφωνία συνέβη για πρώτη φορά και από κεντροδεξιά κυβέρνηση

Η συμφωνία υπερβαίνει και τους τελευταίους μνημονιακούς περιορισμούς, υπογράμμισε...

OΠΕΚΕΠΕ: Ούτε ευρώ δεν έχει γυρίσει πίσω από τις παράνομες επιδοτήσεις

Από τα 250 φυσικά πρόσωπα που έχουν δει τους...

Τέσσερα χρόνια παράταση για τον Ξενώνα Γυναικών Ηρακλείου – Στήριξη 24/7 σε θύματα βίας!

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών συνεχίζει για τέσσερα ακόμη χρόνια,...

Νέες ρυθμίσεις για Κτηματολόγιο και Δασικούς Χάρτες – Ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Με νέο νομοσχέδιο τα υπουργεία ΥΠΕΝ και Ψηφιακής Διακυβέρνησης...