Λασίθι:Εξαφανισμένοι οι “πρωταγωνιστές” της άγριας επίθεσης στο Οροπέδιο

Ημερομηνία:

Αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν τους νεαρούς Kρητικούς για να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης – Δεν βρίσκουν ούτε μέλη των οικογενειών τους
Στην αναζήτηση των επτά ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της σοκαριστικής ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών της περασμένη εβδομάδα, μέσα στα σπίτια τους στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου, έχουν επιδοθεί οι αστυνομικές αρχές, μετά την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό το γεγονός πως – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – η αναζήτηση αυτή πέφτει στο…κενό, καθώς πέρα από τους νεαρούς Κρητικούς που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην επίθεση, οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν ούτε μέλη των οικογενειών τους, παρά μόνο κάποιους πολύ μεγάλους σε ηλικία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το Cretalive, από την πρώτη στιγμή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κινήθηκαν άμεσα και μεθοδικά, βρήκαν μάρτυρες, έστω και ανώνυμα, κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το επίμαχο καταγραφικό, συνέλεξαν τους κάλυκες και κυρίως έπεισαν τους παθόντες να δεχτούν να καταθέσουν και να μπουν στη διαδικασία της αναγνώρισης. Μάλιστα η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου την Κυριακή, ανήμερα της Παναγίας.
Όπως γράψαμε επίσης αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που έχει στη διάθεση της η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν της άγριας επίθεσης σε βάρος των μεταναστών εργατών.

Το επίμαχο βίντεο καταγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους επτά νεαρούς κρητικούς (οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία) να πίνουν (οι πληροφορίες αναφέρουν έξι μπουκάλια ουίσκι, χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι), να ακούν κρητικά, να χτυπούν τα χέρια μεταξύ τους πάνω στο κέφι και να πυροβολούν έξω από μαγαζί του χωριού. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σηκώνονται όλοι μαζί, φεύγουν, απουσιάζουν για περίπου 20 λεπτά και επιστρέφουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην διάρκεια της επίθεσης, πέρα από τους μετανάστες που έπεσαν στα “χέρια” της παρέας των Κρητικών, πολλοί άλλοι “έτρεχαν σαν τα ποντικια” προκειμένου να απομακρυνθούν και να γλιτώσουν από το μένος των νεαρών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από αυτούς δεν δίστασε να πηδήξει από τον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Ενημέρωση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τη...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με...

Σημαντικά μηνύματα από τη διημερίδα φιλοζωίας που...

«Η προστασία των ζώων είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού»:...

Λασίθι:Ενημέρωση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τη...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με...

Σημαντικά μηνύματα από τη διημερίδα φιλοζωίας που...

«Η προστασία των ζώων είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού»:...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των «σύγχρονων δουλεμπόρων» – 21 συλλήψεις και τζίρος 5.000.000 ευρώ!

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Κρήτη, Αττική...

Ηράκλειο: Διακόπηκε η δίκη για την κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου – Σοκ από το κατηγορητήριο

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο...

Δουλεμπόριο στο Ηράκλειο: Τέσσερις συλλήψεις σε χωριά της Μεσαράς – Ανάμεσα τους πατέρας και γιος!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα εκτεταμένη επιχείρηση της...

Βενζινάδικα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν» – Πότε συνεδριάζει η Ομοσπονδία

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν που αποφάσισε η...