Οικονόμου – Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – «Παράθυρο» για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα νέα μέτρα λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.
Μια «γεύση» από τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τρίτης, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει, ενώ άφησε ένα «παράθυρο» για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας για τους εμβολιασμένους απέναντι στην πανδημία σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν θωρακιστεί ακόμα (σ.σ. με το εμβόλιο)», είπε ο κ Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από εδώ και πέρα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους χώρους εστίασης αφού αυτό δεν είναι θέμα «επιβίωσης», όπως είπε, όπως είναι να πας, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ. «Σε μια σειρά από άλλους χώρους, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία, ενδεχομένως στους κινηματογράφους και στα θέατρα, με ένα rapid τεστ 48 ωρών να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τέτοιες δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους». Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το τεστ θα επιβαρύνει οικονομικά τους ίδιους τους ανεμβολίαστους.

Πόσο θα κάνει το rapid τεστ
Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ», όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αν και τόνισε ότι δεν το λέει διχαστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μίλησε για τη ροή των εμβολιασμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν θα σταματήσουμε να παρακινούμε τους ανθρώπους να πάνε να εμβολιαστούν».

Διευκρίνισε ότι θα «δίνουμε κάθε εξήγηση στους καλοπροαίρετους, υπάρχει κόσμος που φοβάται για την επίδραση που μπορεί να έχει στην υγεία του (σ.σ. το εμβόλιο). Επιστήμονες, καθηγητές, άνθρωποι που έχουν φάει τα χρόνια τους στα εργαστήρια, στην έρευνα, στα νοσοκομεία, τους δίνουν τις απαντήσεις υπεύθυνα και με την υπογραφή τους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Μίνα Καραμήτρου στο νοσοκομείο μετά από...

Στιγμές πανικού στο OPEN μετά την έκρηξη, με την...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Η Μίνα Καραμήτρου στο νοσοκομείο μετά από...

Στιγμές πανικού στο OPEN μετά την έκρηξη, με την...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού πιθανώς φέρουν το αρχαιότερο ανθρώπινο DNA στη Γη

Πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ένα εντυπωσιακό γενετικό εύρημα...

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...