Χανιά:Κινητοποίηση για απολυμένη συνάδελφο- ψήφισμα.

Ημερομηνία:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα σωματεία που υπογράφουμε το ψήφισμα στηρίζουμε καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Καταγγέλλουμε την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η εργοδοσία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος συναδέλφου που σήκωσε το ανάστημα της απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης με παράνομες μεθοδεύσεις σε βάρος της συναδέλφου. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.
Και με απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας κρίθηκαν παράνομες. Απαιτούμε η συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασίας της, και να αποζημιωθεί για τις μέρες που δεν εργάστηκε.
Απαιτούμε, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να εφαρμοστεί η τοπική ΚΣΣΕ στους χώρους δουλειάς.

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

• Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου
• Υποχρεωτική εφαρμογή της τοπικής ΚΣΣΕ
• 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ.

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων
Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων
Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων
Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων”
Σωματειο συνταξιούχων ΙΚΑ

Αύριο 10/9/21 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τα σωματεία ,έξω από τη νομαρχία στις 10 πμ. Θα σταθούμε δίπλα στη συνάδελφο μας που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράνομη απόλυση της. Καλούμε ολα τα σωματεία και τον εργαζόμενο να παρευρεθούν στην κινητοποίηση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Πράσινο φως» για το δημοτικό ελικοδρόμιο στη...

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ανάδοχος...

Η SKY express μετέφερε το Άγιο Φως...

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης...

«Πράσινο φως» για το δημοτικό ελικοδρόμιο στη...

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ανάδοχος...

Η SKY express μετέφερε το Άγιο Φως...

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...