Κοινή γραμμή Ελλάδας – Δανίας στο μεταναστευτικό – «Ναι» σε μια Ευρώπη επιστροφών και φραχτών

Ημερομηνία:

Η κοινή γραμμή Ελλάδας και Δανίας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύνολό της η Ευρώπη στο Μεταναστευτικό, επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στην Κοπεγχάγη και τη συνάντησή του με τον Δανό ομόλογό του, Μattias Tesfaye.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν συναντίληψη Ελλάδας και Δανίας στην εξωτερική διάσταση του Μεταναστευτικού, στην ανάγκη αυστηρής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων αλλά και στο ζήτημα των απελάσεων και επιστροφών όσων δε δικαιούνται διεθνή προστασία.

Ταυτόχρονα, συμφώνησαν πλήρως για την παροχή στήριξης από την ΕΕ στις χώρες προέλευσης και διέλευσης, την ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών μέσω της δημιουργίας ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού και την ταυτόχρονη ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του FRONTEX.

Αυστηρή αλλά… δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

Ο κ. Tesfaye στήριξε την αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που ασκεί η Ελλάδα, σημείωσε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι κοινά ευρωπαϊκά σύνορα και τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στην αποτελεσματική φύλαξή τους, όπως ο φράχτης στον Έβρο.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται νόμιμες οδούς μετανάστευσης και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στους λαθροδιακινητές, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχέδια και η δράση τους.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ένταξης της Δανίας υποστήριξε επίσης την απόφαση της Ελλάδας να ανακηρύξει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα, καλώντας τις μεσογειακές χώρες να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με τις γειτονικές τρίτες χώρες.

Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Επιστροφών – είχε προηγηθεί η επίσκεψη στα εργαστήρια του Εθνικού Κέντρου Ταυτοτήτων της Δανίας και στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Επιστροφών του Sjælsmark – σημείωσε ως θετικό γεγονός ότι όλες οι αρμοδιότητες σχετικά με τις επιστροφές υπάγονται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας και ανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα ομάδα από τη Διεύθυνση Επιστροφών και Ανακλήσεων της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα μεταβεί στη Δανία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε...

Λεκορνί: Αναστέλλεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μέχρι...

Ο γάλλος πρωθυπουργός, Σεμπαστιάν Λεκορνί, ευρισκόμενος υπό ασφυκτική πίεση,...

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε...

Λεκορνί: Αναστέλλεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μέχρι...

Ο γάλλος πρωθυπουργός, Σεμπαστιάν Λεκορνί, ευρισκόμενος υπό ασφυκτική πίεση,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πρεσβεία της Παλαιστίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε...

Σούπερ μάρκετ: Έως και 2.000 προϊόντα με μειωμένες τιμές από σήμερα

Με βάση τις πληροφορίες του ΟΤ το εύρος των...

Εορτολόγιο 15 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου το Dance World Cup

Με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου το Dance...