Αρνητές εμβολίου – Δικογραφίες για τέσσερις ιστοσελίδες και έξι λογαριασμούς στα social media

Ημερομηνία:

«Λαβράκια» έβγαλε η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ιστοσελίδες στο διαδίκτυο οι οποίες παρακινούσαν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας και διέδιδαν fake news για τον κοροναϊό.

Οι ανακοινώσεις αφορούν συνολικά σε τέσσερις ιστοσελίδες και έξι προφίλ λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί να είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λέσβος: 6 νεκροί, μεταξύ τους 1 βρέφος,...

Τραγικό θάνατο ανοιχτά της Λέσβου για πέντε ενήλικες και...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

Λέσβος: 6 νεκροί, μεταξύ τους 1 βρέφος,...

Τραγικό θάνατο ανοιχτά της Λέσβου για πέντε ενήλικες και...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Γόρτυνας:Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για...

5ο Μπαζάρ βιβλίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

«Τα βιβλία αλλάζουν χέρια και χαιρόμαστε!» 5ο Μπαζάρ βιβλίου από...

«Μετά το Ashes, το ME/DEA του Γιάννη Μαθιουδάκη έρχεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων»

Μια νέα πειραματική μικρού μήκους ταινία ετοιμάζεται για την...