Κοροναϊός – Κατέληξε 20χρονος ανεμβολίαστος στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για εμβολιασμό.
Κατέληξε από κοροναϊό στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ένας 20χρονος που δεν είχε εμβολιασθεί.

Ο 20χρονος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ωστόσο πήγε στο νοσοκομείο όταν είχε επιβαρυνθεί αρκετά η υγεία του.

Συγκεκριμένα διαγνώστηκε θετικός στις αρχες του μήνα, έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στις 16/9, διασωληνώθηκε και μετά από επιπλοκές στην υγεία του κατέληξε.

Την περίπτωσή του ανέφερε νωρίτερα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ανακοίνωση των προνομίων για εμβολιασμένους προκειμένου να τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα επισήμανε ότι όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά στους 55 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ στη 4η ΥΠΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλις δύο ασθενείς είναι εμβολιασμένοι.

Μόλις 1 στους 2 εμβολιασμένοι σε Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς, Σέρρες – Σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ
Την ίδια ώρα στο «κόκκινο» βρίσκονται τα 14 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, αφού τα κρούσματα σε αυτές τις περιοχές έχουν εκτοξευθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν, 237 άτομα νοσηλεύονται με κοροναϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα), ενώ 22 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου.

Παράλληλα, 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη συντριπτική πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι.

Άλλωστε, ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης στους τέσσερις νομούς είναι κάτω από 50%, ενώ περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να οδήγησε στην αύξηση των εισαγωγωγών στις ΜΕΘ κατά 37% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη...

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Μπλόκα: Σε σημείο «βρασμού» αγρότες και κτηνοτρόφοι...

Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στους δρόμους και τους αγρότες...

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη...

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Μπλόκα: Σε σημείο «βρασμού» αγρότες και κτηνοτρόφοι...

Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στους δρόμους και τους αγρότες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε καφετέρια – Οι δράστριες κόντεψαν να καούν ζωντανές

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18 Δεκεμβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών το ΚΚΕ στέλνει...