Ηράκλειο:Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Ημερομηνία:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ <Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς> CRETAN PALLIATIVE CARE, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, συνδιοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθεί η ιατρονοσηλευτική κοινότητα και η κοινωνία του Ηρακλείου από τον Δρ. Γεώργιο Παπαδάκη για την καινοτομία στην τεχνολογική εξέλιξη που έφερε η ΜΟΝΑΔΑ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ του ΙΤΕ. Είναι η πρώτη στην Ν.Α. Ευρώπη και η τέταρτη στον κόσμο, ενώ θεωρείται η καλύτερη επένδυση στην υγεία των ανθρώπων, διότι πραγματικά μπορεί να σώζει ζωές.

Η Ογκολόγος, Παθολόγος κα Ζένια ΣΑΡΙΔΑΚΗ θα αναλύσει τις νέες μεθόδους που διαθέτει σήμερα η ογκολογία για τη θεραπεία ασθενών και από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Χάρη Βαβουρανάκη θα γίνει αναφορά στις θεραπευτικές ασκήσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Την εμπειρία της ανακουφίζοντας τον Ολιστικό Πόνο θα περιγράφει η Παιδίατρος, Νεογνολόγος κα Άννα Ιωανίδη – Βαρανάκη, ενώ ο Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής Δρ. Ιωάννης Ανιφαντάκης θα επισημάνει ποσό σημαντική είναι η ενημέρωση του ασθενούς και της οικογένειάς του για τη διάγνωση της ασθένειας.

Η κοινωνική λειτουργός κα Ελένη Πρινιωτάκη, Εκπρόσωπος Ελλάδας του NAMASTE CARE INTERNATIONAL, θα αναφερθεί στον ρολό των συμπληρωματικών θεραπειών στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Την Ημερίδα θα συντονίζει η συγγραφέας κα Αθηνά Σφακάκη.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ <Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς> CRETAN PALLIATIVE CARE αναβαθμίζει την προσφορά του προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ετοιμάζοντας ένα καινούργιο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας σε χώρο που παραχώρησαν με χρησηδάνειο στην οδό Κονδυλάκη & Γεωργίου Γεωργιάδη 64 Α, ο τέως Βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κ. Μπαντουβάς και η κόρη του κα Δέσποινα Μπαντουβά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης...

Εθελοντική στείρωση ζώων από κτηνίατρους μέλη του Παραρτήματος Κρήτης...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι στο Πολιτιστικό...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο...

Στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης...

Εθελοντική στείρωση ζώων από κτηνίατρους μέλη του Παραρτήματος Κρήτης...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι στο Πολιτιστικό...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, αλλά με… περιορισμένα έσοδα

Ο ελληνικός τουρισμός βλέπει αύξηση στις αφίξεις αλλά.... Μπορεί ο...

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοίγει αύριο και από τις δύο εισόδους

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ανακοινώνει ότι,...

Συνέδριο στα Ανώγεια : Η Τέχνη της Ξερολιθιάς

Με τίτλο «Η Τέχνη της Ξερολιθιάς: Το ανθρώπινο σύνορο...

Στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Εθελοντική στείρωση ζώων από κτηνίατρους μέλη του Παραρτήματος Κρήτης...