Σεισμός στην Κρήτη – «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ήταν ο κύριος σεισμός» – Τι είπε ο Λέκκας

Ημερομηνία:

Δεν αποκλείουν το σενάριο οι επιστήμονες να δούμε έναν μεγαλύτερο σεισμό στην Κρήτη μετά τα 6,3 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία της ισχυρής δόνησης είναι υποβαθμισμένη, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής που μετέβη στον Ξηρόκαμπο Σητείας, τόνισε ότι η ακολουθία δεν περιλαμβάνει τους σεισμούς που θα επιθυμούσαν οι ειδικοί με μετασεισμούς μεγάλους από 5,2 έως 5,6 Ρίχτερ.

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η χθεσινή δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός καθώς δεν υπάρχουν πολλά ιστορικά δεδομένα.

Τι θα γίνει στην περίπτωση μεγαλύτερου σεισμού
Όπως είπε, ότι ακόμα και στην ακραία περίπτωση που γίνει σεισμός ίδιου ή και μεγαλύτερου μεγέθους, η ενέργεια που θα παραχθεί δεν θα κατευθυνθεί προς την Κρήτη αλλά προς το λιβυκό πέλαγος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ δεν προήλθε από το ελληνικό τόξο που περνά νότια της Κρήτης και με κατεύθυνση ανατολή – δύση, αλλά από ρήγμα το οποίο είναι εγκάρσιο στο ελληνικό με κατεύθυνση «περίπου» βορράς – νότος.

Αυτά τα ρήγματα, εξήγησε ο κ. Λέκκας δίνουν αρκετά μεγάλους σεισμούς. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος των σεισμών που μπορεί να προκαλέσουν καθώς βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο και δεν μπορούν να υπολογιστούν όλα τα χαρακτηριστικά του, που θα μπορούσαν να υπολογιστούν αν ήταν στη στεριά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες γεμάτες ελπίδα από το...

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες παρουσιάζει το Heraklion Web Radio, μεταφέροντας...

Το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου γράφει...

Την κατατάσσει στη 2η θέση με τα 10 κορυφαία...

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες γεμάτες ελπίδα από το...

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες παρουσιάζει το Heraklion Web Radio, μεταφέροντας...

Το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου γράφει...

Την κατατάσσει στη 2η θέση με τα 10 κορυφαία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο, Τουβαλού: Πρώτη χώρα που εκκενώνεται λόγω κλιματικής αλλαγής

30 εκατοστά, η μέση άνοδος της στάθμης των ωκεανών...

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες γεμάτες ελπίδα από το Δημοτικό Web Radio Ηρακλείου

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες παρουσιάζει το Heraklion Web Radio, μεταφέροντας...

Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της...