Λέκκας – 30 εκατ. τόνοι νερού έπεσαν χθες στον Κηφισό – Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή

Ημερομηνία:

«Στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού» υπογράμμισε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως σημείωσε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. «Είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα, αναλωνόμαστε στο ποιος φταίει ποιος όχι, και εκεί εξαντλείται η δυναμική μας… Είμαστε σε νέα φάση, σε φάση κλιματικής κρίσης, χρειάζονται νέες δομές».

«Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή. Θα υπάρχουν συνετότερα τέτοια φαινόμενα, ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα» εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Με αυτή τη λογική πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι – πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε» προειδοποίησε.

Η Ιθάκη έχει υποστεί ήδη σημαντικότατες ζημιές από τον Ιανό, ορισμένα έργα πρόλαβαν να γίνουν ορισμένα όχι, είναι δύσκολο να γίνουν, γιατί έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις, και όχι μόνο στην Ιθάκη, σε πολλούς μικρούς δήμους, σχολίασε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης...

«Δεν υπήρξε δόλος αλλά διοικητικές αστοχίες». Σύμφωνα με πηγές του...

Alter Ego Media: Το επενδυτικό πλάνο θα...

Πράσινο φως από τη ΓΣ της Alter Ego Media...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης...

«Δεν υπήρξε δόλος αλλά διοικητικές αστοχίες». Σύμφωνα με πηγές του...

Alter Ego Media: Το επενδυτικό πλάνο θα...

Πράσινο φως από τη ΓΣ της Alter Ego Media...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ευρωπαϊκό πρόστιμο “μαμούθ”

«Δεν υπήρξε δόλος αλλά διοικητικές αστοχίες». Σύμφωνα με πηγές του...

Ραντεβού Κ. Τσιάρα με τους κτηνοτρόφους της Κρήτης την Πέμπτη

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η κατάργησή του στο επίκεντρο της...

Ρέθυμνο:Μεγαλειώδης Συναυλία στην Ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 14 Ιουνίου 2025 Το βράδυ του...

O Aρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ...