Κοροναϊός – Χωρίς εμβόλιο οι άνθρωποι θα μολύνονται ξανά κάθε 16 μήνες κατά μέσο όρο

Ημερομηνία:

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό, μπορούν να αναμένουν ότι θα μολυνθούν ξανά μέσα σε ένα έως δύο χρόνια, εκτός και αν εμβολιαστούν ή φοράνε μάσκες συστηματικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη ενός νέου μοντέλου Αμερικανών επιστημόνων. Με βάση την έως τώρα εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2, υπολογίστηκε ότι ένας ανεμβολίαστος έχει κίνδυνο 50% να μολυνθεί για δεύτερη φορά κατά μέσο όρο 16 έως 17 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέφρι Τάουνσεντ του Τμήματος Βιοστατιστικής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «The Lancet Microbe», σύμφωνα με το «Nature» και τη «Γκάρντιαν», εκτιμούν ότι οι επαναλοιμώξεις θα γίνονται ολοένα συχνότερες.

Προειδοποίησαν ότι οι ανεμβολίαστοι μπορεί να κολλήσουν ξανά ακόμη και λίγους μήνες μετά την πρώτη φορά, γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούν, επειδή η φυσική ανοσία δεν τους προστατεύει για πολύ καιρό. Θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα σε βάθος χρόνου πάντως, για να γίνει γνωστό με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία έπειτα από μια λοίμωξη Covid-19.

Το νέο μοντέλο εκτιμά ότι ο μέσος κίνδυνος επαναλοίμωξης αυξάνεται κατά περίπου 5% τέσσερις μήνες μετά την πρώτη μόλυνση, για να φθάσει το 50% μετά από 16 έως 17 μήνες. Παραμένει ασαφές πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια δεύτερη λοίμωξη στο ίδιο άτομο. Οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, όσον αφορά το πόσο ευάλωτοι είναι σε μια νέα μόλυνση από κορονοϊό και, αν όντως μολυνθούν ξανά, πόσο βαριά θα είναι η δεύτερη (ή η τρίτη) λοίμωξη.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ ορίζει ως επαναλοίμωξη μια επιβεβαιωμένη με τεστ λοίμωξη Covid-19 που συμβαίνει στον ίδιο άνθρωπο 90 μέρες ή περισσότερες μετά από μια προηγούμενη μόλυνση επιβεβαιωμένη επίσης με τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει...

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με...

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο. Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται...

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει...

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με...

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο. Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φοιτητική αλληλεγγύη στην πράξη: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χανίων & Σύλλογος «Ορίζοντας» ενώνουν δυνάμεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά φιλανθρωπικών και κοινωνικών...

Εξαγωγές: Ποιες είναι οι κυριότερες αγορές για τα κρητικά προϊόντα

Ιδιαίτερα σημαντική άνοδο κατέγραψαν σε ποσότητα οι εξαγωγές κρητικών...

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...