Μητσοτάκης σε Μέρκελ – «Συχνά η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία»

Ημερομηνία:

Για μια «πολύ διαφορετική Ελλάδα» από αυτή που γνώρισε την τελευταία δεκαετία η Ανγκελα Μέρκελ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στον Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ ως ο όγδοος έλληνας πρωθυπουργός με τον οποίο συνομίλησε επί της καγκελαρίας της και έκανε σύντομη ανασκόπηση όσων συνέβησαν επί της καγκελαρίας της σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού περιείχε πολλές αναφορές και μηνύματα στην Τουρκία, με τον κ. Μητσοτάκη να αφήνει αιχμές για την ευρωπαϊκή στάση κατά το παρελθόν.

«Συχνά, η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία. Είναι καιρός οι ευρωπαϊκές αρχές να μετουσιωθούν σε ευρωπαϊκή πολιτική, και κυρίως σε ευρωπαϊκή πρακτική απέναντι σε όσους την προσβάλλουν γιατί ‘οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους’» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας πως η Αθήνα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ούτως ώστε να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα θέλει μόνο φίλους, και το αποδεικνύει με τις συμφωνίες που υπογράφει. Επιθυμεί τις καλές σχέσεις» πρόσθεσε.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις
«Φωνή της λογικής η Ανγκελα Μέρκελ»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλο αυτό το διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Καθώς η Ευρώπη προχωρά με ομοφωνίες, γνωρίζει καλά ότι αυτές χτίζονται με συμφωνίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «γενναία» την αλλαγή στάση της καγκελαρίου για τη σύγκλιση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η επόμενη ημέρα

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα στη Γερμανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία «να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον της Ευρώπης και να διευρύνουμε τις ήδη πολύ καλές ελληνογερμανικές σχέσεις».

«Με λίγα λόγια, το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό, και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και θα βαδίσουμε προς αυτό με το αγαπημένο ρήμα της κ. Μέρκελ: προσπαθώ».

«Αγαπητή κ. Μέρκελ σας υποδέχομαι με χαρά και σας αποχαιρετώ με σεβασμό. Η Αθήνα θα σας περιμένει πάντα και ως πολίτη και ως φίλη» είπε, κλείνοντας ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην απερχόμενη καγκελάριο.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε την καγκελάριο με τα λόγια του Γκαίτε: «Από όλους τους λαούς οι Έλληνες ονειρεύονται το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: Θα αναμετρηθώ με Ανδρουλάκη, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλo,...

Την πίστη του στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός,...

Νέα τροπολογία Πλεύρη – Δημιουργούνται δύο προσωρινά...

Η ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη νόμιμη...

Μητσοτάκης: Θα αναμετρηθώ με Ανδρουλάκη, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλo,...

Την πίστη του στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός,...

Νέα τροπολογία Πλεύρη – Δημιουργούνται δύο προσωρινά...

Η ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη νόμιμη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...

Μητσοτάκης: Θα αναμετρηθώ με Ανδρουλάκη, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλo, όχι με το… χάος

Την πίστη του στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός,...