Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης το έργο της ολοκλήρωσης των μελετών του δρόμου «κόμβος Απομαρμά – Καμάρες – όρια νομού» στο ΠΕΠ Κρήτης

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης το έργο της «ολοκλήρωσης μελετών του δρόμου: κόμβος Απομαρμά – Καμάρες – όρια νομού».
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) έχει προϋπολογισμό 1.324.296,28 € και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη».

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του δρόμου «Απομαρμά – Καμάρες – Όρια Νομού», του κλάδου σύνδεσης με Γέργερη και του κλάδου σύνδεσης με Νίβρυτο.

Ειδικότερα αφορά στην σύνταξη του συνόλου των υπολειπομένων μελετών για την ολοκλήρωση του μελετητικού αντικειμένου, ως τη δημοπράτηση του έργου, «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΚΑΜΑΡΕΣ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ», σύμφωνα με την εγκεκριμένη Προκαταρκτική Μελέτη.
Τα προς μελέτη έργα είναι τα παρακάτω:

Κύρια οδός (19,9 χλμ. περίπου).
Έχει αφετηρία τον κόμβο του Απομαρμά επί της νέας οδού Ηράκλειο – Μοίρες και πέρας το όριο του Νομού Ηρακλείου, επί της Πρωτεύουσας Επαρχιακής Οδού αρ. 11 Αγία Βαρβάρα – Πανασός – Γέργερη – Άνω Ζαρός – Βορίζια – Καμάρες – Λοχριά. Διέρχεται πλησίον των οικισμών Απομαρμά, Ζαρός, Βορίζια και Καμάρες.

Κλάδος σύνδεσης με Γέργερη (4,5 χλμ. περίπου)
Αποτελεί την σύνδεση της κύριας οδού με τον οικισμό της Γέργερης και του Πανασού. Έχει αφετηρία τον τετρασκελή ισόπεδο κόμβο ΙΚ2 (περί την Χ.Θ. 0+500 της κύριας οδού) και πέρας το Ανατολικό όριο του οικισμού της Γέργερης.
Κλάδος σύνδεσης με Νίβρυτο (2,1 χλμ. περίπου)
Αποτελεί την σύνδεση της κύριας οδού με τον οικισμό της Νιβρύτου. Έχει αφετηρία τον τρισκελή ισόπεδο κόμβο ΙΚ (περί την Χ.Θ. 2+520 της κύριας οδού) και πέρας το Δυτικό όριο του οικισμού της Νιβρύτου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί...

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί...

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- Επιστρατεύεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε έρχονται τα 40άρια

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα. Επικαιροποιήθηκε το...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...