Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Σκασίλα μου αν δεν με μνημονεύει η Ρωσική Εκκλησία» [Vid]

Ημερομηνία:

Με έναν ασυνήθιστο για τα εκκλησιαστικά δεδομένα τρόπο έκφρασης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται σχολίασε την αντίδραση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας να μη μνημονεύεται το όνομά του και να εξαιρεθεί από τα εκκλησιαστικά της δίπτυχα, λόγω της αναγνώρισης της Εκκλησίας της Ουκρανίας ως αυτοκέφαλης εκκλησίας.

Ο κ.Βαρθολομαίος, μιλώντας σε εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κατά την υποδοχή του στη Νέα Υόρκη, ενώπιον επιφανών μελών της ομογένειας, μίλησε για αγνώμονα συμπεριφορά της ρωσικής εκκλησίας προς το οικουμενικό πατριαρχείο – τη μητέρα εκκλησία.

«Τους βοηθήσαμε και εκκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου» με αφορμή την αναγνώριση της Ουκρανικης εκκλησίας ως αυτοκέφαλης.

«Αυτό αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Πατριαρχείου και έχει δοθεί αυτοκεφαλία σε πολλές εκκλησίες, γιατί όχι και στην Ουκρανία. Γιατί τα 40- 50 εκατομμύρια των ουκρανών πιστών να μην καταυναστεύονται από τη Μόσχα; Εκοψαν την επικοινωνία, με έβγαλαν από τα δίπτυχα και δεν με μνημονεύουν. Σκασίλα μου που δεν με μνημονεύουν», είπε και συνέχισε: «Εμείς μνημονεύουμε τον Κύριλλο και είπα στον Επιφάνιο (επικεφαλής της Ουκρανικής εκκλησίας) να κάνει το ίδιο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εορτολόγιο 15 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 14 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα –...

Σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 15 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 14 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα –...

Σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βάσεις 2026: Πτώση στις Νομικές, άνοδος στα Πολυτεχνεία – Οι πρώτες εκτιμήσεις του αναλυτή Χατζητέγα

Χωρίς σαρωτικές ανατροπές αλλά με στοχευμένες μεταβολές στις σχολές...

Έως 72 δόσεις: Τι αλλάζει με τις οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο

Το πακέτο διευκολύνσεων που αλλάζει τα δεδομένα για νοικοκυριά...