ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO

Ημερομηνία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO

Έχουν περάσει έξι ολόκληρες μέρες από το δυστύχημα στην COSCO, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη, και δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη! Κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, όπως τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και την κατάργηση των «κόντρα» ωραρίων, που εξουθενώνουν τους εργάτες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO, που συνεχίζεται παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, παρά την επιστράτευση του αντιδραστικού νομικού οπλοστασίου και των δικαστηρίων, είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης, γιατί φέρνει στο προσκήνιο την έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας κι υγιεινής στους χώρους δουλειάς, την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ένταση της εκμετάλλευσης που δυναμώνει στους εργασιακούς χώρους, ως αποτέλεσμα και των πρόσφατων αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της COSCO φέρνει επίσης στο προσκήνιο το χαρακτήρα των “λαμπερών επενδύσεων” και της περιβόητης καπιταλιστικής ανάπτυξης που από τη μια συσσωρεύει κέρδη – ρεκόρ για τους ομίλους κι από την άλλη οδηγεί σε εργάτες αναλώσιμους, με τσακισμένα δικαιώματα και συχνά με τσακισμένα κορμιά. Η επένδυση της COSCO, που διαφημίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν είναι όμως το μόνο. Γι αυτό άλλωστε κι αυτός ο αγώνας αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ – κυβερνητικά και δήθεν «αντιπολιτευόμενα» – απόδειξη της διακομματικής «ομερτά» απέναντι στο εργασιακό γκέτο που διαμορφώθηκε με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη στήριξη, συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών της COSCO.
Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν «παράνομο», είναι ένας αγώνας δίκαιος κι ελπιδοφόρος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...