Κρήτη: Πολύ αυξημένο το ιϊκό φορτίο στα λύματα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, έχει εκτοξευθεί το ιϊκό φορτίο που παρατηρείται στα λύμματα, σε πόλεις της Κρήτης.

Οι καθαρές αυξήσεις κυμάνθηκαν από +31% στα Χανιά έως +207% στο Ρέθυμνο,

Ειδικότερα, ανά πόλη:

Ηράκλειο:

Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, στην πόλη του Ηρακλείου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+151%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 25-31/10/21.

Μετά από την πτωτική τάση που καταγράφηκε κατά το μήνα Σεπτέμβριο και την επακόλουθη σταθεροποίηση του ιικού φορτίου σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα, στα μέσα Οκτωβρίου 2021 καταγράφηκε ανοδική τάση στην εβδομαδιαία μέση τιμή στο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης του Ηρακλείου.

Έκτοτε, το ιικό φορτίο αυξάνεται διαρκώς, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε υψηλότερος ρυθμός αύξησης.

Συνολικά, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου από τα μέσα Οκτωβρίου (11-17/10/21) μέχρι σήμερα έχει περίπου οκταπλασιαστεί.

Χανιά:

Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, στην πόλη των Χανίων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+31%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 25-31/10/21.

Οι αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης των Χανίων ξεκίνησαν από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Συνολικά, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου από τα μέσα Οκτωβρίου (11-17/10/21) μέχρι σήμερα έχει περίπου τριπλασιαστεί.

Ρέθυμνο:

Την τελευταία εβδομάδα 01-07/11/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+207%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 25-31/10/21.

Συνολικά, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου από τα μέσα Οκτωβρίου (11-17/10/21) μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί 5,5 φορές.

Άγιος Νικόλαος:

Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων δεν παρουσίασε μεταβολή (+4%) σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα, 25-31/10/21.

Στην πόλη του Αγ. Νικολάου, η πτωτική τάση στην εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, που καταγραφόταν από τις 24/08/21, ανακόπηκε στα μέσα Οκτωβρίου 2021 (11-17/10/21).

Έκτοτε, το ιικό φορτίο αυξήθηκε για δύο συνεχείς εβδομάδες. Συνολικά, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου από τα μέσα Οκτωβρίου (11-17/10/21) μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί 3,5 φορές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί...

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί...

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- Επιστρατεύεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε έρχονται τα 40άρια

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα. Επικαιροποιήθηκε το...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...