Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το πρωί του Σαββάτου

Ημερομηνία:

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια), από τις 09:00 έως τις 13:30.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο αίθριο της Λότζια.

Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωση και εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθώς και ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και 6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com -www.aimatocritis.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Συναγερμός για 43χρονη γυναίκα που εξαφανίστηκε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό...

Ηράκλειο:Συλλυπητήρια δήλωση από την Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

Η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» με Επικεφαλής την...

Ηράκλειο: Συναγερμός για 43χρονη γυναίκα που εξαφανίστηκε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό...

Ηράκλειο:Συλλυπητήρια δήλωση από την Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

Η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» με Επικεφαλής την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπόθεση έκρηξης Αμπελοκήπων: Την απαλλαγή Ρωμανού και δύο κατηγορουμένων εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Ενοχή για δύο κατηγορούμενους Mε την αγόρευση της Εισαγγελέως συνεχίστηκε...

Δήμος Χανίων:Υποβολή εργασιών για τον ετήσιο τόμο του περιοδικού «Εν Χανίοις»2026

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει πως η διαδικασία υποβολής εργασιών...

Ηράκλειο: Συναγερμός για 43χρονη γυναίκα που εξαφανίστηκε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό...