Νεφώσεις και τοπικές βροχές το πρωί της Τρίτης – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Νεφώσεις και τοπικές βροχές το πρωί της Τρίτης – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Την Τρίτη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ηπειρωτικά και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στην κεντρική Στερεά και Πελοπόννησο.

Βροχές σε πολύ τοπικό επίπεδο και μικρής διάρκειας, οι οποίες δεν θα συνεχιστούν μετά το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα στα ηπειρωτικά ορεινά.

Μετά το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται από τα βόρεια και ο ουρανός θα καθαρίσει στις περισσότερες περιοχές.

Στο Αιγαίο προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με βροχές στα ανατολικά και στην Κρήτη, οι οποίες όμως θα είναι μικρής έντασης και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Μόνο στα βόρεια παράλια της Κρήτης θα συνεχιστεί το ψιλόβροχο μέχρι το βράδυ. Γενικά όμως ο καιρός θα είναι καλός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση το μεσημέρι, στους 8 βαθμούς στα βόρεια, 9°C στη Θεσσαλία και 12-14°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο μεγάλη θα είναι διαφορά μεταξύ βορρά και νότου, με τις μέγιστες να κυμαίνονται από 8 βαθμούς στα πιο βόρεια τμήματα, μέχρι 15-17°C στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 και στο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τοπικά το πρωί τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-11 βαθμούς και θα πνέει βορειοανατολικός άνεμος στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αίθριος γενικά καιρός, με τοπική συννεφιά από το απόγευμα και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από -1 έως 6°C και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Να περάσουμε και στην πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών, την Τετάρτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγη παροδική συννεφιά κατά βάση αραιή, και τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα το μεσημέρι, από 8°C στα βόρεια, μέχρι 12-14°C οι μέγιστες στις υπόλοιπες περιοχές. Χαμηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και θα δημιουργηθεί παγετός.

Κλείνοντας, την Πέμπτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες.Παροδική συννεφιά σε αρκετές περιοχές, αλλά με μεγάλα διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 3-5 μποφόρ τοπικά μέχρι 6 στα Δωδεκάνησα.

Και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, από 9°C στα βόρεια μέχρι 12-14°C στις νοτιότερες περιοχές.

Ενώ τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν σε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, συνοδεία νοτιάδων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.