Μητσοτάκης προς Τουρκία – Σταματήστε τις προκλήσεις, επιστρέψτε στον διάλογο

Μητσοτάκης προς Τουρκία – Σταματήστε τις προκλήσεις, επιστρέψτε στον διάλογο

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από τη Σόφια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την να σταματήσει τις προκλήσεις και να εγκαταλείψει την αδιανόητη, όπως είπε, απειλή του casus belli.

Να σταματήσει τις προκλήσεις και να επιστέψει στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σόφια, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κιρίλ Πέτκοφ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι Ελλάδα και Βουλγαρία φυλάσσουν ευρωπαϊκά σύνορα και πως οι δυο χέρες έχουν κοινή στάση απέναντι σε όσους προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό.

Ουρές για λίγο ψωμί

Ουρές για μια φρατζόλα ψωμί… «Σε αυτήν την κατάντια έφτασα. Να περιμένω στην ουρά μια ώρα για να πάρω 4 φρατζόλες ψωμί φθηνότερα» ανέφερε κάτοικος της Κωνσταντινούπολης.

Οι ανατιμήσεις είναι καθημερινές σε είδη πρώτης ανάγκης. Τα μαγαζιά που πουλούν το παραδοσιακό ντονέρ, είναι σε απελπισία.

«Έχουμε την επιχείρηση εδώ και 40 χρόνια αλλά τώρα έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Για να κρατήσουμε τις τιμές μειώνουμε τις μερίδες στο ντονέρ κεμπάπ».

Οι πορείες διαμαρτυρίας είναι καθημερινές από τους πολίτες που βλέπουν την συνεχιζόμενη κατρακύλα της τουρκικής λίρας και τον πληθωρισμό στα ύψη.

«Έχουμε εξαντληθεί από την πείνα και την ανέχεια εξαιτίας των ανατιμήσεων. Έχουν καταστρέψει τη χώρα».

Τον… χαβά του ο Ερντογάν

Από το πολυτελές παλάτι του ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο αποφάσισε να αλλάξει και τον στόλο των προεδρικών αυτοκίνητων όπως αποκάλυψε η αντιπολίτευση.

«Η τιμή του οχήματος Mercedes S-600 Guard είναι 474.950 ευρώ. Υπάρχουν τρεις ακόμη τέτοιες παραγγελίες οχημάτων, με κόστος 90 εκατομμύρια τουρκικές λίρες» σημείωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ντενίζ Γιαβουζγιλμάζ.

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και την αύξηση του βασικού μισθού στην Τουρκία, μια απόφαση που βύθισε ακόμα περισσότερο τη λίρα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.