Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών που νοσούν

Ημερομηνία:

Δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2 θα έχουν οι φοιτητές σύμφωνα με την Εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία. Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται με φυσική παρουσία.

Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass(https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι: πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας μέσω του μαζικού εμβολιασμού αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατεβάζει ταχύτητα η κατανάλωση: Από πού κόβουν...

Κόβουμε τον φούρναρη, τον κρεωπώλη και τον μανάβη, κυνηγώντας...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά...

Η έρευνα για τις απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις...

Κατεβάζει ταχύτητα η κατανάλωση: Από πού κόβουν...

Κόβουμε τον φούρναρη, τον κρεωπώλη και τον μανάβη, κυνηγώντας...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά...

Η έρευνα για τις απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κατεβάζει ταχύτητα η κατανάλωση: Από πού κόβουν οι Έλληνες για να «βγει ο μήνας»

Κόβουμε τον φούρναρη, τον κρεωπώλη και τον μανάβη, κυνηγώντας...

Kλείνει εκτάκτως σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς

Κλειστό και από τις δύο εισόδους θα μείνει σήμερα,...

Εορτολόγιο 25 Μαΐου: Η σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μας – Η Κυριακή του Τυφλού

Σήμερα, Κυριακή 25 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά κονδύλια

Η έρευνα για τις απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις...