Δικαστές ζητούν αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ημερομηνία:

Να διακοπεί η λειτουργία δικαστηρίων και εισαγγελιών για ένα μήνα, ζητούν δικαστές με δημόσια παρέμβασή τους, λόγω της αλματώδους εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι δικαστές ζητούν να λειτουργήσουν τα δικαστήρια στα πρότυπα των ΚΥΑ που ίσχυαν πριν τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα, οι αναρρωτικές άδειες δικαστικών λειτουργών είναι πλέον πολλές και τα αιτήματα αναβολής δικών πάρα πολλά.

Πρόκειται για παρέμβαση της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, «Δικαστική Πρωτοβουλία», υπό την εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη.

Πολυπληθείς δίκες

Μόλις την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε το οριστικό, πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων, όπως λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απόφαση ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης , ο γ.γ του υπουργείου , οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Την ανάγκη λήψης μέτρων ενόψει του ανοίγματος των δικαστηρίων είχαν επισημάνει, πάντως, οι δικηγόροι: «Οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής, διαρκής και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στην παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του», σημείωναν.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) επισημαίνει πως «δυστυχώς, η νέα χρονιά ξεκινά στον εργασιακό μας χώρο, στα Δικαστήρια όλης της χώρας, με συνθήκες που μας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες, δεδομένου ότι βρίσκεται σε έξαρση, σε ολόκληρη την επικράτεια, η εξάπλωση της μετάλλαξης ‘Ο’ της πανδημίας του κορωνοϊού» και ζητεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα δικαστήρια της χώρας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας: 50.000 νέες...

Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που...

Ευλογιά των προβάτων: Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση...

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο...

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας: 50.000 νέες...

Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που...

Ευλογιά των προβάτων: Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση...

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκλογές Νέα Υόρκη: Ιστορική νίκη του Μαμντάνι παρά τις απειλές Τραμπ

Ο 34χρονος Ζοχράν Μαμντάνι φαίνεται ότι κερδίζει τις εκλογές...

Γιάννης Κεφαλογιάννης:Η αλλαγή νοοτροπίας έρχεται με παιδεία, υποδομές και κοινωνικές παρεμβάσεις

Άρθρο του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και...

Εορτολόγιο 5 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...