ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον θάνατο του Νίκου Κατσαρού

Ημερομηνία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός ανέπτυξε πλούσιο και αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο σε πεδία όπως η Χημεία και η Ασφάλεια Τροφίμων, η Ραδιοχημεία, η Χημεία Περιβάλλοντος και η Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και μετέπειτα επιστημονικός συνεργάτης, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων (ΕΕΠΕ).

Για πολλά χρόνια, ο Νίκος Κατσαρός συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ και στήριξε το Κόμμα “που με συνέπεια και θυσίες αγωνίζεται διαχρονικά για τα δίκαια του λαού μας”. Με το έργο και τη δράση του, έκανε πράξη αυτό που τόνιζε σε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ, που συνυπέγραψε με δεκάδες άλλες επιστήμονες και εργαζόμενους σε Ερευνητικά Κέντρα το 2015: “Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που δίνουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, το επιστημονικό και το εργατικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα. Το να τεθούν όλα αυτά στην υπηρεσία του λαού, απελευθερωμένα από τη μέγγενη της μονοπωλιακής κερδοφορίας, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για το λαό προοπτική”.

Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός συμμετείχε δραστήρια στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, διατελώντας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, αποκαλύπτοντας και με την επιστημονική του ιδιότητα πολλά απ’ τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού σε μια σειρά χώρες, όπως το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και τη Γιουγκοσλαβία.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...