ΕΣΔΑΚ:A2UFOOD – ΝΕΑ ημέρα και ώρα: Ξεκινά η παραγωγή βιοπλαστικού

Ημερομηνία:

Ξεκινά η παραγωγή βιοπλαστικού

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η «ημέρα ανοιχτής λειτουργίας» της νέας Πιλοτικής Μονάδας Παραγωγής Βιοπλαστικού που έχει εγκαταστήσει, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηράκλειου (ΔΕΥΑΗ).

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας κοινής δράσης ολοκληρωμένης διαχείρισης των βιοαποβλήτων που παράγονται σε μεγάλες μονάδες εστίασης όπως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και φοιτητικά εστιατόρια, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου A2UFood «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές».

Επικεφαλής εταίρος του A2UFood είναι ο Δήμος Ηρακλείου και εταίροι του έργου αποτελούν ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η εταιρία Enviroplan Α.Ε., καθώς και το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Α2UFood ανέρχεται σε 3.912.948,75 € και συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης(ΕΤΠΑ).
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα εποχή για την καρδιολογία στο Βενιζέλειο...

Με την υπογραφή σύμβασης με επεμβατικό ακτινολόγο, το νοσοκομείο...

Δήμος Ηρακλείου:Ονοματοθεσία της Πύλης Βηθλεέμ σε Ανοιχτό...

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση...

Νέα εποχή για την καρδιολογία στο Βενιζέλειο...

Με την υπογραφή σύμβασης με επεμβατικό ακτινολόγο, το νοσοκομείο...

Δήμος Ηρακλείου:Ονοματοθεσία της Πύλης Βηθλεέμ σε Ανοιχτό...

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related