Πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Μια ακόμη, εξαιρετικά επωφελή συνεργασία εγκαινιάζει ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η ΚΕΔΗΡ, με τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Ρεθύμνης «Παιδικός Κόσμος».

Πρόκειται για το πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης για τα παιδιά, το οποίο θα εξελιχθεί σε οκτώ (8) εβδομαδιαίες συναντήσεις, με συντονίστρια την κα. Ζουρμπάκη Κατερίνα, Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ Δήμου Ρεθύμνης, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους με θετικό τρόπο.

Οι γονείς των παιδιών θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις παραμέτρους και τα οφέλη του προγράμματος και, όπου κριθεί αναγκαίο, θα ζητείται εγγράφως η συναίνεσή τους.

Αξίζει να επισημανθεί το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται θετικά στις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες όλων των ηλικιακών διαβαθμίσεων των παιδιών του ΚΔΑΠ.

Έτσι, μέσα από δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να αναζητήσουν τρόπους για να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους αλλά και να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους, μέσα σε ατμόσφαιρα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Η πρώτη δράση ξεκίνησε την Τετάρτη στις 02/02/2022 και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στη διάρκειά της θα δοθεί η δυνατότητα στους γονείς να συνομιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα τους παράσχουν κατευθυντήριες συμβουλές για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και διαχείρισης συναισθημάτων στη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα εκφράζει την ικανοποίησή της για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο προβλέπεται στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ για τα παιδιά κι εντάσσεται στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που διατηρεί εδώ και χρόνια ο Δήμος Ρεθύμνης με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου.

Εκφράζει δε, τη βεβαιότητα ότι οι μικροί συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι προσεκτικά οργανωμένη και σχεδιασμένη για να αναδείξει τις δεξιότητες και να υπηρετήσει τις συναισθηματικές τους ανάγκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Συνάντηση ΚΕΠΕΑ Αγίου Βασιλείου με την Αντιπεριφερειάρχη...

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ρεθύμνης, κα Μαρία...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Συνάντηση ΚΕΠΕΑ Αγίου Βασιλείου με την Αντιπεριφερειάρχη...

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ρεθύμνης, κα Μαρία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Ιστορική πτώση στις τιμές – Τι άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά

Οι εξαγωγές στο ελαιόλαδο ενισχύονται και η κατανάλωση επιστρέφει...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...