Ρέθυμνο: Εφιαλτικά βράδια για φοιτήτριες

Άγνωστοι τους χτυπούν τις πόρτες και τις απειλούν. Στις καταγγελίες η Αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι άγνωστοι.

Ρέθυμνο: Εφιαλτικά βράδια για φοιτήτριες

Οι φοιτήτριες κατήγγειλαν πως τα βράδια, άγνωστοι χτυπάνε δυνατά τις πόρτες των σπιτιών τους στο Ρέθυμνο και τις απειλούν φωνάζοντας πως εάν δεν τους ανοίξουν τότε εκείνοι θα μπουν μέσα.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει τουλάχιστον τρία περιστατικά σε διαφορετικές φοιτήτριες και σε διαφορετικά σπίτια. Τα περιστατικά σημειώθηκαν από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι.
Όπως αναφέρουν τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», έλαβαν επιστολή από τρεις φοιτήτριες που εξομολογούνται τον φόβο με τον οποίο ζουν τις τελευταίες μέρες ύστερα από επισκέψεις που δέχτηκαν στα σπίτια τους από άγνωστους άνδρες που εξυβρίζοντας χτυπούσαν τις πόρτες ζητώντας τους να τους ανοίξουν.

Οι κοπέλες διηγούνται τρία διαφορετικά περιστατικά, τα δυο εκ των οποίων σημειώθηκαν την νύχτα της Κυριακής και το τρίτο χθες το μεσημέρι. Δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για τα ίδια άγνωστα άτομα που αφού στοχοποιήσουν κορίτσια που μένουν μόνα τους στην συνέχεια «χτυπούν» ή αν είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους αλλά με κοινό στόχο την παρενόχληση και τον εκφοβισμό των κοριτσιών.

Η επιστολή των φοιτητριών

Στην επιστολή τους οι φοιτήτριες αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Πήραμε την απόφαση να σας στείλουμε αυτό το e–mail γιατί θέλουμε να πάρει πιο μεγάλη έκταση το θέμα, έτσι ώστε να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος και να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Και συνεχίζουν:

««Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή στις 21:15 στην περιοχή του Κήπου. Η κοπέλα μένει στον δεύτερο όροφο σε μια πολυκατοικία και ο άγνωστος της χτύπησε το θυροτηλέφωνο και της ζητούσε να του ανοίξει.

Της είπε συγκεκριμένα:

«Άνοιξε μου μωρή κα…λα» και άλλα τέτοια αισχρά λόγια. Η πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας που μένει η κοπέλα δεν κλείνει και εκείνος βρήκε την ευκαιρία να ανέβει πάνω, στον 2ο όροφο όπου παρέμεινε μέχρι τις 10 παρά 20 στον διάδρομο γελώντας και ζητώντας έντονα να του ανοίξει την πόρτα.

Μετά που έφυγε, η κοπέλα πήρε την αστυνομία και της ζήτησαν τα στοιχεία της. Μίλησε με έναν κύριο της αστυνομίας, ο οποίος της είπε ότι μόλις είχε κλείσει η γραμμή από μία άλλη κοπέλα που πήρε να καταγγείλει ένα παρόμοιο περιστατικό.

Της είπαν ότι θα έπρεπε να είχε πάρει πιο νωρίς, δηλαδή όσο αυτός βρισκόταν εκεί και της ζήτησαν να περάσει την επόμενη μέρα από το τμήμα για να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το δεύτερο περιστατικό

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στην περιοχή του Κουμπέ την ίδια νύχτα,4 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 1.30 τα ξημερώματα. Η κοπέλα άκουσε 2 τύπους να συζητάνε ψιθυριστά με «ανοιχτό» το μηχανάκι έξω από το παράθυρο της.

Μετά από λίγο πήγαν και της χτύπησαν δυνατά την πόρτα χωρίς να μιλάνε. Όταν η κοπέλα ρώτησε ποιος είναι, δεν πήρε καμία απάντηση και αυτή την φορά της χτύπησαν το παράθυρο.

Η φοιτήτρια πήρε τους γονείς της τηλέφωνο, ενώ παράλληλα άκουγε βήματα έξω από την πόρτα της. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα 5 με 10 λεπτά και μετά έφυγαν».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η δεύτερη φοιτήτρια ενημερώθηκε από γνωστό της άτομο και για το πρώτο περιστατικό και έφερε τις δυο κοπέλες σε επαφή, οι οποίες αποφάσισαν να πάνε από κοινού στην Αστυνομία και να αναφέρουν τα δυο περιστατικά.

Πήγαν χθες Δευτέρα, μίλησαν με αξιωματικό υπηρεσίας, ανέφεραν αναλυτικά τα γεγονότα, ζήτησαν βοήθεια αλλά όπως υποστηρίζουν έλαβαν την απάντηση ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η αστυνομία αφού δεν έχει στοιχεία για τους άγνωστους που τις παρενόχλησαν στα σπίτια τους.

Και τρίτο συμβάν

Οι δυο φοιτήτριες, φοβισμένες και απογοητευμένες σκέφτηκαν να κοινοποιήσουν τα εις βάρος τους περιστατικά στα social media.Και όπως αναφέρουν στην επιστολή τους:

«Σήμερα, ημέρα Τρίτη και ώρα 3 το μεσημέρι έγινε και ένα τρίτο περιστατικό πάλι στην περιοχή του Κήπου. Η φοιτήτρια που μένει εκεί, είχε ενημερωθεί μέσα από τα social για όσα είχαν συμβεί και δεν άνοιξε την πόρτα παρόλο που ήταν μεσημέρι και το μυαλό κανενός δεν πάει στο πονηρό τέτοιες ώρες.

Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος μπήκε μέσα στην πολυκατοικία της φωνάζοντας και βρίζοντας. Πήγε και της χτύπησε δυνατά την πόρτα και όταν είδε ότι δεν ανταποκρινόταν άρχισε να χτυπάει την πόρτα με περισσότερη δύναμη και διάρκεια αποκαλώντας την με χυδαίους χαρακτηρισμούς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.