Παναγία Σουμελά: Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ημερομηνία:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Mehmet Nuri Ersoy, επιστολή διαμαρτυρίας για την προσβολή «της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντος, πανίερου σεβάσματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμιοσύνης του Πόντου, αλλά και μνημείου της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», από τη διάθεση χώρων αυτής, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για σκοπούς που δε συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την ιστορία της.
Είναι γνωστό ότι η αρχαία Μονή Σουμελά σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας να φέρει την ευθύνη καλής διαχείρισης και προστασίας της από κάθε άποψη.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι προ ετών σε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ανάλογη περίπτωση προσβολής της Αγίας Σοφίας στην Πόλη, που τότε λειτουργούσε επίσημα ως Μουσείο, ο Παναγιώτατος είχε αποστείλει έντονη διαμαρτυρία προς τον τότε αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έσπευσε να αποκαταστήσει την απαράδεκτη ενέργεια, αίροντας τη σχετική άδεια.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εορτολόγιο 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα –...

Σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα –...

Σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές της Κρήτης

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου,...

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η διαδικασία, τα επόμενα βήματα, ο κρίσιμος αριθμός

Η πρώτη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης άνοιξε - Οι...

Τέμπη: Βγήκε το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων του μοιραίου Intercity 62

Ο Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα αναφορικά με...

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Ο νέος Γενικός Διευθυντής είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Βαγγέλης...