Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Ημερομηνία:

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Τις έντονες ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον, με δεδομένο όπως τονίζουν ότι δεν προχωράει η υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνίας της εταιρείας Ελληνικός χρυσός με το Δημόσιο, εξέφρασε το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση, παρουσία αντιπροσωπείας και του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, οι εργαζόμενοι έκρουσαν για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη και πορεία της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες από το αρμόδιο υπουργείο και έχει γίνει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δε διαφαίνεται φως στο τούνελ αφού τα έργα ανάπτυξης και υποδομής παραμένουν στάσιμα.

Μετά μάλιστα το κλείσιμο του εργοταξίου Μαύρων Πετρών στην περιοχή Μαντέμ- Λάκκο, το Σωματείο εκφράζει φόβους για απολύσεις παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας για διατήρηση του συνόλου του προσωπικού αλλά και για την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων, τα οποία ήδη επιχειρεί να υλοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας Ελληνικός χρυσός.

Η ΓΣΕΕ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και ζητά από τη διοίκηση της εταιρίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και να μην προχωρήσει στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτές οι δεσμεύσεις επιβάλλεται να αποτυπωθούν και σε νέα επιχειρησιακή σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί μετά τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας σύμβασης στα τέλη Μαρτίου.

Πρέπει να μπει οριστικό τέλος στις ολιγωρίες και τα προσκόμματα για την υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνίας που το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι αρνητικά αποτελέσματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεμινάρια εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για παιδιά και γονείς στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας

Ελαιόλαδο: παίζουμε… δοκιμάζουμε… ανακαλύπτουμε! Όταν το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της...

Εορτολόγιο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Ο εφιάλτης της κλιματικής κρίσης για την Κρήτη είναι εδώ: Ξηρασία, αυξημένες θερμοκρασίες και υδροστρόβιλοι

Ξηρασία, αυξημένες θερμοκρασίες, σιφώνες, υδροστρόβιλοι, πίεση στα υπόγεια νερά...